İletişimci Ateş İlyas Başsoy: Bu maskenin Erdoğan fotoğrafı ile caps'i yapılsa içeri alırlar adamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait 'Go Türkiye' isimli hesaptan paylaşılan videoya ilişkin konuşan iletişimci Başsoy, "Aynı maske Erdoğan'ın üzerinde olsa, fotoğraf olarak birisi bunun caps'ini yapsa bir saat sonra içeriye alırlar adamı" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'Go Türkiye' hesabından paylaştığı skandal video sosyal medyada gündem oldu. Twitter'da 1. sıraya yerleşen ve Türk halkını aşağılayan videoda, turizm çalışanları, gelen turistler rahat edebilsin diye üzerinde 'keyfini çıkarın, aşılandım' yazılı maskeler takacağı belirtildi. 

İletişimci - Yazar Ateş İlyas Başsoy reklama ilişkin, "Öyle bir kast sistemi oluşturdular ki Türkiye'de yakın geçmişten itibaren... 'Bu hakaret değil' diyenler olursa örneğin aynı maske Erdoğan'ın üzerinde olsa bir fotoğraf olarak birisi bunun capsini yapsa bir saat sonra içeriye alırlar adamı. Demek ki bu bir hakaret. Peki Cumhurbaşkanına hakaret olarak görünen bir şeyin garson Ali'ye veya işte barmen Mehmet'e, pilot Ayşe'ye hakaret olarak görülmemesi nedir?" dedi.

"Kendilerini başka, halkı başka tarafa koyuyorlar bu nedenle bu filmi çekip yayınlıyorlar" diyen Başsoy şöyle devam etti:

Aynı şeyi tepede birisine yapsak biz, hapislik bir iş yapılmış olur. Peki Cumhurbaşkanı da garson Mehmet eşit değil mi bu ülkede? Ne hakla bunu yapıyoruz? Nasıl kabul ediyoruz? Hiçbir anlam veremiyorum. Ardı arkasına öyle yanlış iş yapılıyor ki açıklayamıyorum artık. 

'Türkiye'yi sömürge ülke durumuna düşüren bir video'

Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı ise söz konusu reklama ilişkin, "Birincisi biz tabi ki hepimiz eşit değiliz bu iktidarın karşısında. Hiçbir zaman da eşit olarak bütün vatandaşları, kendi iktidarıyla eşit görmüyor. Bunun da maskeye yansımasını görüyoruz." değerlendirmesini yaptı. 

Bursalı şöyle devam etti:

Bu maskeyi Turizm Bakanı'na takılsa acaba ne olur? Hazırlanan videoyu gören de kendisi. Bence Turizm Bakanı bu maskeyi takmış olarak ortalıkta dolaşmalı. Fakat bu çaresizlikten ileri geliyor. Meteliğe kurşun atan bir iktidardan bahsediyoruz. Dolayısıyla bu iktidarın en büyük beklentisi turizm geliri. 30-40 milyon doları turizmden alırsak bir epey açığımızı kapatırız düşüncesi var.

Aslında Dışişleri Bakanı buna yol açtı. Almanya'da 'Hizmet edenlerin tamamı aşılanacak' sözünü verdi. Bu maske onun sonucudur. Felaket bir şey bu. Bu aşağılayıcı bir şey. Bilimsel olarak da yanlış bir maske tasarımı. Bir çaresizlik içerisinde hazırlanılmış. 

Washington Post muhabirinin dediği gibi Türkiye'yi sömürge ülke durumuna düşüren bir video ile karşılaştım ve kendim utandım. 

'O bir prodüksiyon şirketi işi oluyor'

Başsoy, "Bu fikri eğer reklam ajansı bulmamışsa birisi bulmuştur. Belki bakan buldu. O zaman da ajans, ajans olmaktan çıkıyor. O bir prodüksiyon şirketi işi oluyor." dedi. 

Turistten bizim turizm personelimize bulaşacak olan mikrop değil mi? Benim garsonum niye turistten daha değersiz? Ben niye turisti koruyorum sürekli. Biz niye kendi çocuklarımızı korumuyoruz? Ben olsam bunları sorgulardım. Kimileri bunu yapmıyor. Muhtemelen böyle bir brifing verildi. 

Turizm bakanı görevden alınır mı?

Kültür ve Turizm Bakanının bu videonun ardından görevden alınıp alınmayacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Bursalı şunları söyledi:

"Bir kabine değişikliği bence yapılacak ama önümüzdeki seçimlere daha az süre kala olacak. Cumhurbaşkanı bu laflara çok alınıyor. 'Ne zaman değiştirilecek ben karar veririm' diyor. O nedenle ben şu sıralar bir değişiklik yapacağını sanmıyorum. Ancak Kabine değişikliğinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu da kapsayacağını düşünüyorum. "

 

Etiketler :