'Adınıza utanmaktan yorulduk ama sizin yüzünüz kızarmıyor'

'Adınıza utanmaktan yorulduk ama sizin yüzünüz kızarmıyor'
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın turistlere yönelik, çalışanları aşağılar nitelikte olan skandal 'aşılıyım' videosu sosyal medyada gündem oldu. Video, Twitter'da birinci sırada yer alırken birçok siyasiden de tepki paylaşımları geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'Go Türkiye' hesabından paylaştığı skandal video sosyal medyada gündem oldu. Twitter'da 1. sıraya yerleşen ve Türk halkını aşağılayan videoda, turizm çalışanları, gelen turistler rahat edebilsin diye üzerinde 'keyfini çıkarın, aşılandım' yazılı maskeler takacağı belirtildi.

Paylaşılan videoda, "Temizlenmiş tatil köyleri ve aşılanmış personel! Biz buna Turizm için Çifte Güvenlik diyoruz! Gelin ve #TurkishRiviera'nın tadını gönül rahatlığıyla çıkarın" ifadeleriyle yayınlanan videoda, turistleri karşılayan otel görevlilerinin maskelerinde "Enjoy, I'm vaccinated (Keyfini çıkar, aşılıyım)" ifadelerinin kullanıldığı görüldü.

Çavuşoğlu, 'turistin göreceği herkes aşılanacak' demişti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, geçtiğimiz günlerde turizm sektörünün açılmasına yönelik, "Tüm turizm çalışanları, otellerde restoranlarda çalışanlar, şoförler, havaalanlarında çalışanlar, tur rehberleri de dahil turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız" demişti.

Çavuşoğlu'nun bu sözleri üzerine koronavirüs aşılamasında diğer ülkelerden geride olan Türkiye, turistler için hizmette sınır tanımıyor mu? yorumları yapılmıştı.

Bakan Ersoy'dan açıklama gelmedi

Videoya tepkiler büyürken siyasilerden de art arda paylaşımlar geldi. Kısa süre sonra video 'Go Türkiye' hesabından silinirken Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bir açıklama yapmadı. İşte skandal video için sosyal medyada yapılan tepki paylaşımları;