Skandal 'turizm' reklamı: Kültür Bakanlığı turistlere yaranmak için halkı aşağıladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı ‘Go Türkiye’ hesabından paylaşılan videoda turizm çalışanlarının yüzlerine taktıkları maskelerde “Keyfini çıkarın; aşılandım” yazılı olması büyük tepki topladı.

‘Go Türkiye’ hesabından paylaşılan videoda turizm sektöründe çalışan yurttaşların yüzlerinde “Keyfini çıkarın; aşılandım” yazılı maskeler olduğu görüldü. 

Video silindi

Paylaşımda ise, “Temizlenmiş tatil köyleri ve aşılanmış personel! Biz buna turizm için çifte güvenlik diyoruz” dendi. 

Sosyal medyada halkın hiç bu kadar aşağılanmadığı söylendi. Tepkilerin ardından video silindi. 

Tanıtımında, “Hijyenik oteller ve aşılı personeller! Biz diyoruz ki: Turizmde çifte güven! Gelin ve keyfini çıkarın. İçiniz rahat olsun” yazılan mesaja sosyal medyadan tepki yağdı. 

'Kendi milletini aşağılayan bir bakanlığımız da oldu en sonunda!'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Bayramı da milletimize zehir etmeyi başardınız. Kendi milletini aşağılayan bir bakanlığımız da oldu en sonunda! Turizm sektörünün bu gelirlere ihtiyacı var. Arada sırada liyakatlı birileriyle çalışsanız çok iyi olurdu.

ekran-resmi-2021-05-14-00-22-03.png

'Bu nasıl bir rezilliktir?'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: “Turistin göreceği herkesi aşılayacağız” diyerek milletle alay etmeniz yetmedi; şimdi “aşılandım” maskeleriyle milleti etiketlemeye mi sıra geldi. Bu nasıl bir rezilliktir?

ekran-resmi-2021-05-13-23-48-57.png

'Yazıklar olsun'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Pandemide sadece çile ve zorluk çektirdiğiniz bu aziz millete, şimdi de utanmadan bunu yaptınız. Yazıklar olsun.

ekran-resmi-2021-05-13-23-36-52.png

'Yine tweet sildiler ama video her yerde dolaşımda'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Kendi vatandaşını bu kadar değersiz gören bir iktidarı hak etmiyoruz. Bu milleti aşısız bıraktılar. Turizm sektörü de dahil tüm ülkeyi batırdılar. Algı yönetimi için yine tweet sildiler ama video her yerde dolaşımda. Vatandaşını aşağılayarak, kandırarak ülke yönetilmez.

ekran-resmi-2021-05-14-01-30-12.png

Bakanı istifaya çağırdı: İstifa onurlu bir davranıştır

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Allah sizi ıslah etsin! Ülkemizin, milletimizin onurunu turiste yaranacağız diye nasıl böyle ayaklar altına alabilirsiniz? Sayın Bakan onur kelimesinin sizin için bir anlamı var mı bilmem ama istifa onurlu bir davranıştır!

ekran-resmi-2021-05-14-01-31-38.png

Bari aşağılamayın!

Gazeteci Eren Erdem: Bu kadar olmaz... Milleti aşılayamıyorsunuz, bari aşağılamayın!

ekran-resmi-2021-05-13-23-33-29.png

Sömürge ülkesi

Can Öz: Sömürge ülkesi olmayı içselleştirmemizi mi bekliyorlar, nedir?

ekran-resmi-2021-05-13-23-29-53.png