1+1 Ev İlanlarına Dikkat! İlan Sitelerinde Emlakçıların Hesaplarını Çalıp Kapora Alıyorlar!

1+1 Ev İlanlarına Dikkat! İlan Sitelerinde Emlakçıların Hesaplarını Çalıp Kapora Alıyorlar!
Dolandırıcıların bu kez hedefi kiralık ev arayan vatandaşlar oldu. İlan sitelerindeki gerçek emlakçıların hesaplarını ele geçiren dolandırıcılar, 1+1, eşyalı ve ucuz ev ilanları yayınlayarak vatandaşlardan kapora alıyor.

İlan sitelerinde yapılan dolandırıcılıklara bir yenisi daha eklendi.

SAHTE İLAN VEREREK KAPORA ALIYORLAR

Kimlik ve meslek belgesi taleplerinin artması, kapora dolandırıcılarının işlerini zorlaştırıyor. Hal böyle olunca dolandırıcılar da farklı yöntemler denemekten vazgeçmiyorlar. Hem vatandaşı hem de emlakçıları hedef alan dolandırıcılar ele geçirdikleri hesaplardan özellikle öğrencilerin yoğun yaşadığı bölgelerde uygun fiyatlı sahte ilanlar vererek kapora topluyorlar.

7666feed578241ec9875e740b5ee4ef0.jpg

20 ŞEHİRDE BENZER DOLANDIRICILIK

Emlakçıların durumu ilan sitesine bildirmesiyle, sektör temsilcileri, önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, benzer dolandırıcılık ihbarlarının 20 şehirden geldiğini ifade etti. Mynet'te yer alan habere göre dolandırıcılar, emlakçıların hesaplarını ele geçirerek piyasadan düşük fiyatlı sahte ilanlarını yayınladılar. Uzun süredir ilan siteleriyle çalışan kayıtlı, ruhsatlı gerçek emlakçıların hesaplarının çalınması, piyasada tedirginliğe yol açtı.

ekran-resmi-2023-06-20-12-00-36.jpg

ÖĞRENCİLERİN YOĞUN OLDUĞU BÖLGELERİ HEDEF ALDILAR

Dolandırıcılar, 1+1 eşyalı ve piyasanın oldukça altında kalan ilanları sitelere yerleştiriyorlar.

Emlakçı Gürsel Güzelgün, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, "İnternet sayfasında idareci olduğunu belirten bir beyefendi tarafından arandım. Sistemin yapay zekaya hazırlandığını ve kontrol yapmak istediklerini aktardılar" ifadelerini kullandı.

Güzelgün, dolandırıcıların ağırlıklı olarak öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde ilanlar verdiklerini vurguladı.

ogrenci-evi.jpg

IBAN YOLUYLA PARA ALIYORLAR

Hakan Akçam ise konutla ilgili olarak, "Dolandırıcılar IBAN yoluyla para alıyorlar. Portalın yetkilileriyle görüştüğümde Türkiye'nin 20-22 kentinde bu tip dolandırıcılık işlemlerinin olduğunu belirttiler" açıklamasında bulundu.