İktidarın kutuplaştırıcı dili topluma sirayet etti: Susamam'ı söyleyen rapçiye kiralık ev yok

İktidarın kutuplaştırıcı dili topluma sirayet etti: Susamam'ı söyleyen rapçiye kiralık ev yok
İktidarın kutuplaştırıcı söylemleri toplumsal hayata sirayet etmeye devam ediyor. Son olarak Susamam'ı söyleyen rapçilerden Ados mahlaslı Adem Oslu, kendisine 'Susamamcı' olduğu gerekçesiyle kiralık ev verilmediğini açıkladı.

Birçok rap şarkıcısının bir araya gelerek yaptığı 'Susamam' isimli rap parçası, birçok soruna parmak basarak gösterdiği itiraz nedeniyle tüm Türkiye'de geniş yankı uyandırdı. Şarkının yayımlanmasının ardından, konuyla ilgili birçok tartışma da yaşandı. Bazı rapçiler kendilerince sundukları gerekçelerle şarkıdan çekildiklerini açıklarken, bazıları ise yaptıklarının arkasında durduklarını açıkladı.

AKP iktidarından yükselen tepkiler, bu protest şarkıyı yapan sanatçılar hakkında 'provokasyon' suçlamaları içerirken, şarkıda yer alan tüm şarkıcılar hakkında çeşitli suç duyurularında da bulunuldu.

Fakat son yaşanan olay, Türkiye'de uygulanan baskıcı politikaların geldiği noktayı da gözler önüne serdi. İktidarın kullandığı kutuplaştırıcı dilin, toplumsal hayata sirayetini en net anlatan örneklerden biri olarak tarihe not düşülecek olayda Susamam'ı söyleyen şarkıcılardan gerçek ismi Adem Oslu olan Ados mahlaslı rapçi kişisel Twitter hesabı üzerinden 'Susamamcı' olduğu gerekçesiyle kendisine kiralık ev verilmediğini iddia etti.

Ados, "Sen susamamcısın dediler kiralık ev vermediler. Bu da geldi başımıza" ifadelerini kullandı.

Yaşanan olaya tepkiler de gecikmedi. Kendisi de bir rap şarkıcısı olan Sehabe mahlaslı Barış Çetin, Ados'un bu Tweetinin altına, "Ahahaha abi yapma deseydin" diyerek espirili bir dille tepki gösterdi.

Etiketler :