İktidar 31 Mart'ı sindiremiyor: Belediye yetkilerine kısıtlama

İktidar 31 Mart'ı sindiremiyor: Belediye yetkilerine kısıtlama
31 Mart ve 23 Haziran'da büyükşehir belediyelerini kaybeden AKP iktidarı, belediyelerin yetkilerini kısıtlamaya devam ediyor.

Hükümet, “Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliği”nde değişiklik yaptı. Belediyeler isterlerse personelini başka yerlere geçici görevlendirme ile gönderebiliyordu. Ancak belediyelere tanınan bu hak çoğu zaman “sürgün” iddiaları ile gündeme geliyordu.

Personelin statüsünün aynı olması gerekecek

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre; dün yapılan değişiklik ile yükseköğretim kurumları, il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme, bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar yönetmelik kapsamından çıkarıldı. Geçici görevlendirmeye şart getirildi.

Bundan böyle belediyelerin personeli geçici görevlendirme ile gönderebilmesi için görevlendirmenin yapılacağı kadro veya pozisyonun statüsüyle geçici görevlendirilecek personelin statüsünün aynı olması gerekecek. Yani personel geçici görevlendirme ile daha düşük bir statüde çalıştırılamayacak. Ancak sözleşmeli personel ve iş mevzuatına tabi personel istihdam eden kurumlar, farklı statülerdeki personeli de görevlendirebilecek.

Şu ana kadar yapılmış olan yönetmeliğe aykırı geçici görevlendirmeler ise en geç bir ay içerisinde sonlandırılacak. 

Etiketler :