İki Yönetmenin Kavgası Sert Sözlerle Sürüyor! Demirkubuz 'Tokat Atasım Geldi Demişti', Nuri Bilge Ceylan'dan Yanıt Var

İki Yönetmenin Kavgası Sert Sözlerle Sürüyor! Demirkubuz 'Tokat Atasım Geldi Demişti', Nuri Bilge Ceylan'dan Yanıt Var
Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan'ın Üç Maymun filminin kendisinden çalıntı olduğunu iddia etmiş, Ceylan yıllar sonra Demirkubuz'a dolaylı yoldan yanıt vermişti. Kavga sert sözlerle sürdü. Nuri Bilge Ceylan da sosyal medya hesabından Demirkubuz'a yüklendi.

Uzun yıllardır devam eden intihal tartışması, Zeki Demirkubuz'un canlı yayındaki çarpıcı açıklamalarıyla bir kez daha alevlendi.

Demirkubuz'un son açıklamalarına karşılık, yönetmen Nuri Bilge Ceylan, sosyal medya hesabından yanıt verdi.

NURİ BİLGE CEYLAN'DAN YANIT VAR!

Nuri Bilge Ceylan, "Ne söylerse söylesin cevap vermeyeyim diyordum, ama bu üslup karşısında ne yazık ki bu artık mümkün değil" dedi.

Nuri Bilge Ceylan, kendisine dair eleştirilerde bulunan Zeki Demirkubuz'a sosyal medya hesabından yanıt verdi. Ceylan, "Ne söylerse söylesin cevap vermeyeyim diyordum, ama bu üslup karşısında ne yazık ki bu artık mümkün değil. Kendine şimdiden bir youtube kanalı açarsa iyi eder. Yakında..." dedi.

DİŞİNİ SIKMAYA DEVAM ET!

Ceylan'ın sözleri üzerine x hesabından paylaşım yapan Demirkubuz şunları yazdı:

"Toplumun adalet duygusuna, muhalifim diye geçinen bu dangalakların gerçeğe merakına bir gram güvensem ve milletin diline düşmekten çekinmeseydim hesabı daha o zaman kapatır, seni de 'milli kahraman' yapardım. Tekrar söylüyorum otur oturduğun yerde ve dişini sıkmaya devam et."

NE OLMUŞTU?

İkili arasındaki tartışma Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Üç Maymun’ filminin senaryosunu Demirkubuz’dan intihal ettiğini öne sürmesiyle başlamıştı. Konuyla ilgili uzun yıllar konuşmayan Nuri Bilge Ceylan'ın Demirkubuz'a yanıt niteliği taşıyan sözleri bir kitapta ortaya çıkmıştı.

Son olarak Demirkubuz bir canlı yayına katıldı. Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali hakkındaki eleştirilerine sert bir şekilde yanıt verdi. "Cannes Film Festivali'nin muhtarı mısın, nesin sen? Sana ne!" diyerek tepkisini dile getirdi.

Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan'ın "Aşağılık olan ben değilim" sözlerine karşı çıkarak, "Nuri Bilge Ceylan susacak, bir daha tek kelime etmeyecek. Adilik" yapmasın" ifadelerini kullandı.

zeki-demirkubuz2.jpg

Demirkubuz, Ceylan'ın kendisine göndermede bulunduğu şeklinde yorumlanan Kış Uykusu'ndaki öğretmen sahnesiyle ilgili olarak, "Kış Uykusu'ndaki göndermeyi kabaca gördüm. B*k gibi sahneydi. Böyle bir şey olur mu ya? Çok korkunç bir sahnesiydi. Kusura bakmasınlar, daha iyi çeksin öyle şeyleri" dedi. (İlgili sahnede öğretmen 'vicdan, düşleri korkutmak için düşünülmüş korkakların kullandığı bir sözden başka bir şey değildir' diyor.)

Zeki Demirkubuz, "Biriyle otururken gördüm, 'nasılsın, iyi misin' diye yanına gittim. Başını çevirdi, içimden bir tane tokat atasım geldi."

Zeki Demirkubuz’un ‘Hayat’ filmi, Box Office Türkiye’nin verilerine göre; Hayat filmi, 11 gün içinde 42 bin 292 kişi tarafından izlenerek Demirkubuz’un en çok izlenen 3. filmi oldu.

Hayat filminin yankısı sürerken Habertürk’te bir canlı yayına katılan Demirkubuz, özellikle Nuri Bilge Ceylan hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Üç Maymun’ filminin senaryosunu Demirkubuz’dan çalmadığını, Demirkubuz’un ise bunu bilmesine rağmen bel altından vurduğunu öne sürmesi tartışmanın fitilini ateşlerken Demirkubuz ise “Nuri Bilge Ceylan susacak, dişini sıkacak ve bir daha tek kelime etmeyecek. ederse, YouTube kanalı açarım, her gün düzenli yayın yaparım. bu ülkenin en sevdiği şey unutmaktır. her yaptığımız yanımıza kar kalmıyor. Biraz düşüneceksin” diyerek tepkisini gösterdi.

zeki-demirkubuz3.jpg

“ADİLİK YAPMASIN”

“Üç Maymun’u izlemediğini belirten Demirkubuz, “Adilik yapmasın. çünkü ben ima etmem, bir şey varsa çat çat söylerim” dedi.

Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes’a yönelik eleştiriler yaptığı için kendisine küstüğünü ifade eden Zeki Demirkubuz, “Cannes Film Festivali’nin muhtarı mısın, nesin sen? sana ne!” diye konuştu.

Etiketler :