İGA CEO'sunun İstanbul Havalimanı'nda çektiği görüntüler ilk kez Halk TV'de

Kar esareti sırasında İstanbul Havalimanı'nda İGA'nın CEO'su Kadri Samsunlu tarafından çekilen görüntüler ilk kez Halk TV ekranlarında yayınlandı.

Halk TV'de yayınlanan Seda Selek'le Perdenin Önü Arkası programında İsmail Saymaz, Hakan Çelenk, Cansu Çamlıbel, Hilmi Hacaloğlu gündemi değerlendirdi.

İstanbul'da yaşanan ve siyasi bir atışmaya dönüşen kar esareti de masaya yatırılan konular arasındaydı. Geçmişten örneklerle programda İstanbul'daki durumu ela alan gazeteci İsmail Saymaz çok konuşulacak bir görüntüyü de Halk TV ekranlarında ilk kez izleyicilerle paylaştı.

Saymaz'ın, İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA'nın CEO'su Kadri Samsunlu tarafından çekildiğini belirttiği görüntüler kar esaretinin yaşandığı 24 Ocak gecesi İstanbul Havalimanı'nda kaydedildi. Görüntülerde içindeki 1250 yolcuyla pistte kara saplanmış uçaklar ve yolcuların tahliyesinde kullanılan otobüsler görülüyor. Görüntüleri yorumlayan İsmail Saymaz şunları söyledi,
"Görüntülerdeki bu uçak içindeki 1250 yolcuyla o gün alkolle yıkama ünitesinde kaln 10 uçaktan biri. 1250 yolcu merdiven ve otobüs gönderilemediği için uçaklarda kaldı. Diğer görüntü de ise yolcuların tahliyesi için kullanılan otobüsün durumunu görüyorsunuz. 25 santimetreyi bulan karın içinde başka bir araçla çekilmeye çalışılıyor. O akşam orada yaşanan vaziyet bu yani"

İGA'nın CEO'su tarafından İstanbul Havalimanı'na davet edildiğini kaydeden Saymaz görüşmede yaşananları şu sözlerle aktardı:

"Ben bütün merak ettiklerimi sordum o da içtenlikle cevap verdi. Şunu sordum, 'bu havalimanı çet raporlarına göre, bilim insanlarına göre yanlış yere yapılmış doğru mu?' dedim. O da 'bu havalimanı Devlet Havalimanları İşletmesi yaptı. Türkiye'de 50-60 havalimanı yaptılar, bunu mu yanlış yapmışlar?' dedi. Ben de 'çok da güvenemiyoruz. Mesela Kütahya'daki havalimanını da aynı işletme yaptı ne inen var kalkan var' dedim.

Öngörülenin üzerinde mi bir yağış yaşandığı sorunu ilettim. Kendisi bunun bir felaket olduğunu iddia ediyor. Bundan önce 7 santim 10 santim kadar bir kar yağdığını bunu temizlediklerini belirtip 'Beklediğimiz 10-15 santim bir kardı ama 40 santimin üzerinde bir yağış oldu. Görüş mesafesi sıfıra indi bu nedenle pistteki uçaklardaki yolcuları alamadık' dedi."