İftirayla itibar suikastı! Köşe yazarları Cafer Mahiroğlu dosyasını yazdı

İftirayla itibar suikastı! Köşe yazarları Cafer Mahiroğlu dosyasını yazdı
Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu'na atılan iftira ile yapılan itibar suikastını köşe yazarları kaleme aldı.

Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen ancak etkin pişmanlıktan yararlanarak tahliye edilen Aziz İhsan Aktaş'ın iftiralarıyla Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu'na itibar suikastı yapıldı.

Mahiroğlu, Aktaş'ı hayatı boyunca hiç görmediğini de kalın çizgilerle vurguladı. Aktaş'ın ifadesindeki "-mış, -miş"li ifadelerle Mahiroğlu'na atılan iftira büyük tepki topladı.

Korkusuz’dan Mustafa Mutlu, Cumhuriyet’ten Orhan Bursalı ve Halktv.com.tr yazarları Mehmet Tezkan ile İsmail Pehlivan da Mahiroğlu'na yönelik bu itibar suikastını köşelerinde kaleme aldı.

"DURUN BAKALIM DAHA NELER GÖRECEĞİZ"

Mutlu, köşesinde Mahiroğlu'nun Aktaş'ı bir kez bile görmediğine yönelik açıklamasına dikkat çekip, "Savcılar umursamıyor bile: Onlara verilen görev, muhalif kimlikleriyle tanınan herkesi itibarsızlaştırmak, sindirmek, korkutup susturmak… Ne yalan söyleyeyim; işlerini sonsuz bir aşkla yapıyorlar! Anlaşılan sıra, direnen medyaya geldi… Durun bakalım daha neler göreceğiz?" dedi.

BURSALI: 30 HAZİRAN'I KESTİRMEK ZOR DEĞİL

Bursalı da CHP Kurultayı'na yönelik davanın 30 Haziran’daki duruşmasına dikkat çekip şunları yazdı:

"Ve CHP... 30 Haziran’ı kestirmek zor değil.

Özgür Özel hakkında da fezlekeler bir bir ardına Meclis’e sevk edilebilir, bu da en büyük “ön kesme” kozlarından biri olur.

'Uzun ince yolda' erken gelen bir kilometre taşı da Cafer Mahiroğlu ve Halk TV. Boynuna yular bağlanmış birisinin önüne konan itirafnameyle “duydum işittim beyanı” ile Mahiroğlu’nu, tabii ki Halk TV’yi örümcek ağlarına sarma harekâtı başladı.

Ekranlar bu süreç içinde karartılacak. TV’ler onca sosyal medya yayınına rağmen, büyük seçmen kitlesinin izlediği yayın kaynaklarıdır."

TEZKAN TESPİTİ YAPTI: BU YÖNTEMLE BAŞA ÇIKAMAZLAR

Halktv.com.tr yazarı Tezkan da, "Halk TV'nin suçu büyük" başlıklı yazısında, Türkiye'deki siyasi iklimin "Rusyalaşmaya" başladığını ifade etti.

Tezkan, Halk TV'nin ekonomik krizi, sokaktaki insanın derdini yani Türkiye'nin gerçeklerini anlattığı için hedef alındığını belirtti. Tezkan yazısında, Mahiroğlu'na yönelik itibar suikastına şöyle değindi:

  • "Belki yine yaparlar bilemem ama bunun çare olmadığını anladılar. Çünkü özgür medyada, özellikle Halk TV gibi editoryal bağımsızlığın olduğu medyada kimsenin yeri doldurulamaz değildir. Biri gider, öteki gelir; kalite düşmez. Ekran önünde görev almak için sırasını bekleyen pırıl pırıl gençler var. Bu yöntemle başa çıkamazlar…
  • Başa çıkamayacaklarını bildikleri için Yönetim Kurulu Başkanımızı hedef aldılar; kişileri tek tek değil, tüm kurumu, Halk TV’yi budamak, etkisiz hâle getirmek için…"

PEHLİVAN, "HAKSIZLIĞA SUSMA" DEDİ

Halktv.com.tr yazarı Pehlivan da, "Haksızlık karşısında susma!" başlıklı yazısında Mahiroğlu'na yönelik ifadelerin 'sahte tanık' ile geldiğinin altını çizip, "Bu çirkin ve mesnetsiz kumpas, basın özgürlüğüne vurulmak istenen darbenin habercisidir. Yandaş gazeteci müsveddeleri, bu kumpasa dayanarak Halk TV’ye kayyum atanacağı üzerinde tepinmeye başladılar bile..." dedi.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi