İETT sürücüleri hayat kurtardı

Üsküdar-Sultanbeyli seferine yolcu olarak binen İETT şoförü Hacer Özkan, araçta bir kadının bayıldığını meslektraşı İbrahim Kır'a söyledi. Kır, hızlıca aracın yolunu hastaneye kırarak kadının hayatını kurtardı.

İETT'nin Üsküdar-Sultanbeyli hattında seyir halindeki otobüsünde hamile gelinini hastaneye götüren Hatice Yavuz fenalaşarak bayıldı. O sırada aynı otobüste yolcu olarak bulunan ve mesaisini yeni bitiren İETT şoförü Hacer Özcan, durumu fark edip, otobüs şoförü İbrahim Kır’a bildirdi.

ae89dbc5-ffb8-414a-9ed9-88877881c052-w.jpeg
İETT şoförü Hacer Özcan

YOLCULARA HIZLICA AÇIKLAYIP HASTANE YOLUNA KOYULDULAR

Şoförler hızlıca durumu yolculara açıklayarak güzergahı değiştirdi ve aracı en yakın hastaneye yönlendirdi. Hatice Yavuz, otobüsten sedye ile alınıp acil servise götürülerek tedavi altına alındı. Hacer Özcan, hastanede Yavuz’a refakat etti. Tedavisi tamamlanan Yavuz, sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

03a858b7-0a8b-40a5-ac4e-32df16580e7b-w.jpeg
İETT şoförü İbrahim Kır

Olayı anlatan otobüs şoförü İbrahim Kır, “Hacer hanım durumu bildirdi, hemen güzergahı değiştirip hastaneye gittik” dedi. Hacer Özcan ise, "Yolculardan biri rahatsızlanan bir kadının olduğunu söyledi. Eğitimlerimiz sayesinde durumu hemen anlayıp gerekli müdahaleleri yaptık" dedi.

eadf8265-15c4-4e0c-b4c4-d7051a6a9a59-w.jpeg
Hatice Yavuz

Hatice Yavuz ise, “Bir anda bayıldım. Hacer hanım ve şoför İbrahim bey sayesinde hastaneye ulaştım. Herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak:ANKA Haber Ajansı

Etiketler :