İddia: O müteahhitler ülkeyi terk ediyorlar

İddia: O müteahhitler ülkeyi terk ediyorlar
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "bazı tanınmış müteahhitlerin, kendileri için başka ülkelerde bir gelecek hazırlama peşinde olduğunu" iddia etti.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "Uğurlu sayı 45 bin" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Dün gerçekleştirilen, Erdemli-Silifke-Taşucu otoyolu projesinin Çeşmeli Kızkalesi bölümünün yap-işlet-devret modeli ihalesine yalnızca tek bir firmanın rica sonucu teklif verdiğini aktaran Fatih Altaylı, "O firmanın da pek gönüllü olmadığı, ihaleyi yapan Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı’nın “güçlü arzusu” sonucu ihaleye katıldığı dedikoduları var. Bilmem yalan bilmem sahi. Sonuçta tek katılımcı vardı ve tek teklif ondan geldi" dedi. Bahsettiği firmanın da Kolin İnşaat olduğunu belirtti.

Söz konusu durumu "ilginç" olarak niteleyen Altaylı, Kolin'in de "zoraki" olarak ihaleye katıldığını yazdı.

Altaylı'nın, yazısını ilginç bir iddiayla devam ettirdi. Altaylı'nın iddiasında, "Bu arada bazı tanınmış, bilinmiş müteahhitlerin kendileri için başka ülkelerde bir gelecek hazırlama peşinde olduğu iş çevrelerinde ve bankacılık çevrelerinde çok konuşulur oldu son zamanlarda" diyerek, "Bunlardan çok bildik birinin umulanın aksine gayrı menkul yatırımları yaptığı Avrupa ülkelerinden birine değil, Birleşik Arap Emirlikleri’ne yerleşmeye hazırlandığı, burada kendine bir hayat kurduğu anlatılıyor" ifadelerini kullandı.

"Üzerleri çizildi"

İsim vermeden iddiasını bir başka müteahhitten bahsederek sürdüren Altaylı, şunları yazdı:

"Aynı kaptan yemek yiyen bir başkasının ise iyice uzağa gitmeye hazırlandığı ve Avustralya’da epey bir yatırım yaptığı ve 2 sene içinde ailece Avustralya’ya göçebilecek şekilde organize olduğu konuşuluyor.

Bütün bu hazırlıkların kokusunun devleti yönetenlere kadar gittiği ve bu müteahhitlerin “üzerinin çizildiği” de Ankara’nın dedikoduları arasında."

Altaylı'nın yazısında bahsettiği müteahhitlerin Kılıçdaroğlu'nun "5'li Çete" diyerek isimlendirdiği mütteahhitler olduğu yönünde yorumlandı.