İçki satışı yaptığı için gözaltına alınan esnaf: Saatlerce beklettiler, kendileri de ne yapacaklarını bilmiyordu

İçki satışı yaptığı için gözaltına alınan esnaf: Saatlerce beklettiler, kendileri de ne yapacaklarını bilmiyordu
İçki sattığı için dün dükkânı kapattırılıp gözaltına alınan ve ardından serbest bırakılan Murat T. (35), iki ekip otosuyla baskın yapılır gibi gözaltına alındığını söyledi.

Bakkalı olan Murat T. içki sattığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Polislerin baskını ile gözaltına alınan Murat T. “Bakkal ruhsatım var ve elimize ulaşan bir yasak kararı yoktu. Uyuşturucu satanlara böyle baskın yapılmıyor” dedi. 

'Ellerinde karar yok'

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'e konuşan Murat T., polislerin dükkânına telefondan görüntü alarak girdiğini dile getirerek “Alkol satmak yasak, neden satıyorsun?” dediklerini söyledi. Murat T., “Ben de marketlerde satışın devam ettiğini, elimize yasak ulaşmadığını söyledim. Onlar da Süleyman Soylu’nun açıklamalarını gerekçe gösterdiler. Dükkânımı kapattırıp beni karakola götürdüler. Hiçbir şekilde karşı koymadım. Beni saatlerce hiçbir şey demeden beklettiler. Çünkü kendileri de ne yapacaklarını bilmiyordu. Ellerinde bir karar da yoktu, sadece Soylu’nun açıklaması vardı. Sağı solu arayıp nasıl işlem yapılacağını sordular. Tutacak bir şey bulamayınca ifademi alıp serbest bıraktılar” diye konuştu.