İçişleri Bakanlığı'nın milyonlarca liralık ihalesi de beşli çeteden birine gitti

İçişleri Bakanlığı'nın milyonlarca liralık ihalesi de beşli çeteden birine gitti
Cengiz Holding’e bağlı Cengiz Elektrik Şirketi, İçişleri Bakanlığı’nın milyonlarca liralık elektrik enerjisi ihalesini aldı.

Cengiz Holding, kamu kurumlarından aldığı milyarlarca liralık ihalelere bir yenisini daha ekledi. Cengiz Holding’e bağlı Cengiz Elektrik Şirketi, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ardından İçişleri Bakanlığı’nın da milyonlarca liralık elektrik enerjisi ihalesini aldı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı 15 Şubat tarihinde “T.C. İçişleri Bakanlığı Merkez Birimleri, 81 İl Valiliği ve Valiliklere Bağlı Kaymakamlıklara 01 Mart 2021-31 Aralık 2021 tarihleri arası elektrik alımı” adı altında bir ihale düzenledi. İhalenin İçişleri Bakanlığı merkez binası için olan kısmını tam 8 milyon 63 bin TL teklif veren Cengiz Elektrik Şirketi’nin kazandığı açıklandı. Mehmet Cengiz’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Cengiz Holding’e bağlı Cengiz Elektrik Şirketi’nin elektrik enerjisi ihalesini aldığı bazı kamu kurumları ile ihale bedelleri şu şekilde:

Hazine ve Maliye Bakanlığı: 9 milyon 889 bin TL

Emniyet Genel Müdürlüğü: 45 milyon TL

Türkiye Büyük Millet Meclisi: 12 milyon 932 bin TL

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: 3 milyon 424 bin TL

Diyanet İşleri Başkanlığı: 3 milyon 921 bin TL

Mehmet Cengiz’in sahip olduğu Cengiz Holding, AKP döneminde kamudan garantili ve yüksek maliyetli projeler aldı. AKP iktidarındaki tüm “mega projeleri” tek başına ya da konsorsiyum içinde yer alarak üstlenen Cengiz’in yaptığı işlerden bazıları şöyle:

  • İstanbul 3’üncü Havalimanı
  • Hasankeyf Ilısu Barajı
  • Kuzey Marmara Otoyolu
  • Yusufeli Barajı ve HES
  • Akkuyu Nükleer Santral Limanı