İbrahim Kalın'dan ABD'ye tepki: Bu karar yok hükmündedir!
Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise, "ABD Yönetimi'ni bu (Kudüs'le ilgili) yanlış kararı gözden geçirmeye ve hesapsızca adımlardan kaçınmaya çağırıyoruz" ifadesi yer aldı.
İSRAİL'İN BAŞKKENTİ OLARAK TANIDIĞINI İLAN ETTİ
İsrail ile Filistin arasındaki sorunlara yeni bir perspektifle bakmak gerektiğini dile getiren Trump, ABD'nin Kudüs'ü, resmen İsrail'in başkenti olarak tanıdığını belirtti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD yönetiminin, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığı ve İsrail’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağı yönünde yaptığı sorumsuzca açıklamayı büyük endişeyle karşılıyor ve kınıyoruz. Bu karar, uluslararası hukukun ve ilgili BM kararlarının açık bir ihlalidir" ifadelerini kullandı.
BİZİM AÇIMIZDAN YOK HÜKMÜNDEDİR
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin Kudüs kararına ilişkin "Bu karar bizim açımızdan yok hükmündedir" diye tepki gösterdi.

