Hz. Muhammed’e hakaret soruşturmasına Adalet Bakanı'dan açıklama

Hz. Muhammed’e hakaret soruşturmasına Adalet Bakanı'dan açıklama
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Küçükçekmece'de, İslam Peygamberi Hz. Muhammed’e hakaret içeren video tepki topladı. Şüpheli Z.K., "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan tutuklandı.

Sosyal medyada paylaşılan bir video, Peygambere yönelik hakaret içerikleriyle gündem oldu. Tepkiler üzerine Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı adli soruşturma başlattı. Şüpheli Z.K., gözaltına alındıktan sonra Küçükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklandı.

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE SALDIRIYA SERT TEPKİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, milli ve manevi değerlerimizi aşağılamanın kabul edilemez olduğunu vurguladı. Milletimiz arasında nifak çıkarmak isteyenlere müsaade edilmeyeceğini belirtti. Tunç, olayın titizlikle soruşturulduğunu ifade etti.

Tutuklanan şüphelinin ifadesi ve olayın detayları merakla bekleniyor.

Tunç şunları kaydetti:

"Sosyal medyada paylaşılan bir video içeriğinde yer alan Sevgili Peygamberimiz hakkında hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadelerle ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma kapsamında şüpheli Z.K. “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan gözaltına alınmış ve çıkarıldığı Küçükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanmıştır.

Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.

Milli ve manevi değerlerimizi aşağılamaya kimsenin hakkı yoktur. Milletimiz arasında nifak çıkarmak ve birliğimizi bozmak isteyenlere asla müsaade edilmeyecektir."

Kaynak:Haber Merkezi