Hürriyet, zenginle fakiri ‘çöp’te eşitledi

Hürriyet, zenginle fakiri ‘çöp’te eşitledi
Türkiye, salgın gölgesine derin bir yoksulluk yaşarken Hürriyet yaptığı haberle zengin ve fakiri aynı kefeye koydu. Hürriyet’in manşetten duyurduğu habere göre, israfta zenginle fakirin bir farkı yok.

Türkiye’de her geçen gün derinleşen yoksulluk alım gücünü düşürdü. Dar gelirli yurttaş çarşı pazarı unuttu. Artan fiyatlara karşı çaresiz kalan yurttaşlar sağlıklı gıdaya ulaşmakta zorluk çekerken, Hürriyet Gazetesi’nin yaptığı haber sosyal medyada gündem oldu.

‘Daha uygun fiyatlı olur’ düşüncesiyle akşam pazarına gidenleri, çöpten gıda toplayanları yok sayan Hürriyet’e göre zenginle fakirin çöpünde israf aynı. “Çöp topladım, israfı gördüm” manşetinde Hürriyet, “İsrafta zenginle fakirin birbirinden farkı yok” dedi.

hurriyet.jpeg

Emre Eser imzalı manşet haberinin spotunda şu ifadeler yer aldı: "İşin peşinde köşesi için bu hafta sokaklarda çöp topladım. Her yerde konuşulan ve devletin raporlarına giren büyük israfı çöp kutularında gördüm. İsrafta zenginle fakirin birbirinden farkı yok.”

İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Cihangir ve Hacıahmet mahallelerinde çöp kamyonu ile çöp toplayan Eser, izlenimlerini özetle şöyle aktardı:

Cihangir sokaklarında dolaşırken çöplerin içeriği de ilgimi çekti. Yapı marketlere ait eşyaların kartonları, kahve bardakları, suşi paketleri ve sanal market poşetleri çöpleri doldurmuştu. Cihangir çöplerinde hazır gıda ve e-ticaretin belirgin bir gücü hissediliyordu.

Cihangir’in ardından ise ikinci mahallemiz Hacıahmet oluyor. Taze ve dokunulmamış ekmekler, meyveler, hazır yiyecekler, yeni kıyafetler... Hepsi çöpe atılmıştı.

Tek ortak gözlemim iki semtte de çöpe atılan ürünlerin markaları, kaliteleri ve çeşitleri değişse de ekmek ve gıda değişmiyor.”