Holding Sahibi Saldırıya Uğramıştı: Kurşunlara Hedef Olan Şoför Hayatını Kaybetti

Holding Sahibi Saldırıya Uğramıştı: Kurşunlara Hedef Olan Şoför Hayatını Kaybetti
Geçen hafta, eşinin de içinde olduğu otomobilde silahlı saldırıya uğrayan Hakan Cengiz’in şoförü Muhammet Yaşar bu sabah hayatını kaybetti. Başına iki kurşun isabet eden Yaşar, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırının hedefindeki Cengiz ise, azmettirici olarak 2 kişinin adını vermişti.

Olay geçen hafta TEM Otoyolu Mahmutbey gişeler mevkiinde yaşandı.

İçinde, Solo Yatırım Gayrimenkul Holding AŞ’nin sahipleri Hakan Cengiz ile eşi Zehra Cengiz’in bulunduğu otomobil, motosikletli iki saldırganın silahlı saldırısına uğradı.

9b708d0c-799e-4554-a568-7f00e36c054c.jpg
Saldırıya uğrayan araçta Zehra Cengiz ile Hakan Cengiz bulunuyordu.

ŞOFÖR HAYATINI KAYBETTİ

Saldırıda şoför Muhammet Yaşar başından vuruldu. Bağcılar’daki özel bir hastaneye kaldırılan Yaşar’ın bu sabah hayatını kaybettiği öğrenildi. Yaşar’ın başına iki merminin isabet etmişti.

İKİ KİŞİNİN ADINI VERDİ

Saldırı sonrası polis Cengiz çiftinin ifadelerini almıştı. Halktv.com.tr’nin edindiği bilgilere göre, saldırganların hedefinde olduğu değerlendirilen Hakan Cengiz, azmettirici olarak Ö. K. ve E. Ç.’nin adını verdi.

30 MİLYON LİRALIK ALACAK İDDİASI

Edinilen bilgilere göre, Cengiz ile Ö. K. arasında bir süredir husumet bulunuyordu. Husumetin kaynağında ise, iddiaya göre Ö. K.’nin bu kişiden 30 milyon liralık alacağı olduğu öne sürülüyor. Ö. K.‘nin bir süre önce, alacaklı olduğu öne sürülen Cengiz’i darp ettirdiği de kaydediliyor

BİRLİKTE YARGILANIYORLAR

Öte yandan Hakan Cengiz ile Ö . K.’nin, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bir ‘çete davasında’ birlikte yargılandıkları anlaşıldı. Cengiz’in, azmetirici olarak adını verdiği E. Ç.’nin adı da anılan dosyada sık sık geçiyordu.

Kaynak:halktv.com.tr