Herkes Halk TV'nin cesur muhabirlerini konuşuyor. Haber yaparken cemaatçiler saldırdı. Halk TV habercileri korkmadı

İzmir Karabağlar'da bulunan İsmailağa Cemaati'ne ait kaçak yurt ve Kur'an Kursu binası, yıkım kararına faaliyete geçti. Kaçak binayı haberleştirmek üzere bölgeye giden Halk TV ekibi, tarikatçıların saldırısına uğradı. Tarikatçıların her türlü saldırısına rağmen Halk TV muhabiri Yağmur Beril Varol ve Kameraman Şahin Karaşahin kendilerine yönelik saldırıyı anbean kayda almayı başardı.

İsmailağa Cemaati, yıkım kararı verilen binayı faaliyete aldı. Durumu daha önce de haberleştiren Halk TV ekibi bugün bir kez daha, kaçak binanın olduğu noktaya gitti.
Durumu haberleştirmek isteyen Halk TV Muhabiri Yağmur Beril Varol, kameraman Şahin Karaşahin ve ulaştırma görevlisi Erkan Aydın, tarikat üyelerinin saldırısına uğradı.
Tarikat üyeleri ilk olarak kaçak binanın görüntülenmesine engel olmaya çalıştı. Bu esnada, tarikat üyelerinden biri de Halk TV ekibini kayda almaya başladı.

whatsapp-image-2024-10-09-at-20-13-32.jpeg

TARİKAT ÜYESİ ZORLA HALK TV ARACINA BİNDİ
Halk TV Muhabiri Yağmur Beril Varol bir yandan polise ihbarda bulunurken, diğer yandan Halk TV aracının etrafını saran kişilere karşı koymaya çalıştı. Bu sırada, tarikat üyelerinden biri aracın arka koltuğuna oturdu. Bu kişiler, çekilen görüntülerin silinmesi için baskı kurdu.

'KAYITLARI SİLMEDEN BIRAKMAYIZ'
Muhabir Yağmur Beril Varol, kayıtların hiçbir şekilde silinmeyeceğini söylerken, tarikatçılardan birinin fiziki müdahalesine maruz kaldı. Bu sırada, tarikat üyeleri, Halk TV ekibi, kayıtları silmeyene kadar kimseyi bırakmayacaklarını söyledi.

KAMERAMANA VURMAYA ÇALIŞTI
Tarikat üyelerinden biri kameraman Şahin Karaşahin'in eline vurarak kamerayı kapatmasını istedi. Yağmur Beril Varol ise bu esnada, bir yandan Karaşahin'i korumaya çalışırken diğer yandan bu kişiye engel olmaya çalıştı.

ELİNDEKİ TELEFONU ZORLA ALDI
Tarikat üyelerinden biri bu esnada Yağmur Beril Varol'un elindeki telefonu zorla aldı. Varol uzun uğraşlardan sonra bu kişinin elindeki telefonu aldı.

MUHABİRİN ELİNE VURDU 'YÜRÜ' DEDİ
Yağmur Beril Varol'un eline vurarak mikrofonunu uzaklaştırmasını isteyen bir tarikat üyesi Varol'a "Yürü yürü" diyerek, kaçak binanın önünden uzaklaşmasını sağlamaya çalıştı. Bu sırada, tarikat üyelerinden biri de kameraya eli ile kapatmaya çalıştı. Tarikat üyeleri, Halk TV görev aracının bölgeden çıkmaması için de araçları ile yolu kapattı.

whatsapp-image-2024-10-09-at-20-18-16.jpeg

O GÖRÜNTÜLERİ MİLYONLAR İZLEDİ
Halk TV muhabiri Yağmur Beril Varol'un, tarikat üyelerinin tüm müdahalelerine rağmen yaşadıkları tüm dehşeti anbean kayda aldı. Halk TV ekranlarında ve Halktv.com.tr'de yayımlanan görüntüler milyonlarca kişi tarafından izlendi. Çok sayıda sosyal medya kullanıcı Halk TV ekibinin, habere ilişkin mücadelesini takdir etti.

Kaynak:halktv.com.tr