HDP Binasını Yakmaya Çalışan Kadınla İlgili Flaş Gelişme!

HDP Binasını Yakmaya Çalışan Kadınla İlgili Flaş Gelişme!
Adana'da 20 Ağustos 2023 tarihinde HDP ve Yeşil Sol Parti'nin ortak kullandığı binaya saldırı girişiminde bulunan A.C. hakkında "silahla tehdit" suçundan dava açıldı. A.C.'nin iki yıldan beş yıla kadar hapsi istendi.

A.C., 20 Ağustos 2023 tarihinde saat 10.00 sıralarında HDP ve Yeşil Sol Parti'nin binasına geldi. 15 dakika boyunca binanın giriş merdivenlerinde bekleyen A.C., 3 tane ispirto şişesi (yanıcı ve patlayıcı sıvı) ile bir adet boş defter bırakıp binadan ayrıldı.

Durumu fark eden partililer, A.C.'yi Abidinpaşa Caddesi'ndeki bir otobüs durağında yanında bir başka kadınla birlikte yakaladı. A.C., partililere "Siz kimsiniz? Beni polisler gönderdi. Sizi kim gönderdi?" dedi. Partililer A.C. ve yanındaki kadını polise teslim etti.

A.C., sorgusunda ispirto şişeleri ve defteri "şaka amaçlı" bina önüne bıraktığını öne sürdü.

5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

A.C. hakkında , "isnat edilen silahla tehdit suçunu işlediği, aynı suçun birden fazla kişiye karşı tek bir fiille işlenmesi sebebiyle zincirleme suç hükümlerinin uygulanması gerektiği, şüpheli hakkında kamu davası açmak için yeterli şüpheye ulaşıldığı” değerlendirmelerinde bulunan savcılık, zanlının "silahla tehdit" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Valiliğin ‘akıl sağlığı yerinde değil’ dediği A.C.’ye ilişkin bu yönde herhangi bir sağlık raporu bulunmayan iddianamede, yine partililer tarafından yakalandığı sırada yanında bulunan kadının kimliğine ilişkin de hiçbir bilgi yer almadı.

Etiketler :