Hayvan Pazarları Kapatılıyor!

Büyükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle Kayseri, Sivas, Tokat, Kırşehir ve Çorum illerinde canlı hayvan pazarlarının kapatılmasının ardından Yozgat’ta da tedbir amaçlı pazarların kapatılması kararlaştırıldı.

Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hacı Selvi, Yozgat'taki canlı hayvan pazarlarının çevre illerde görülen şap hastalığı nedeniyle tedbir amaçlı kapatıldığını söyledi ve hastalığın yaygınlaşmaması için besicilerin çok dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi.

KOMŞU İLLERDE DE KAPATILDI

Yozgat Valiliği'nce toplanan Yozgat Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu, il genelinde bütün hayvan pazarlarının şap hastalığı nedeniyle tedbir amaçlı kapatılmasını kararlaştırıldı. Yozgat’ın komşu illeri Kayseri, Sivas ve Tokat illerinde aynı gerekçe ile canlı hayvan pazarlarının daha önce kapatılmasının ardından Kırşehir ve Çorum’da da canlı hayvan pazarları kapandı.

Yozgat’ta ise yarından (15 Ocak) itibaren geçerli olmak üzere pazarların süresiz kapatılacağı açıklandı, karantina uygulanan belde ve köylerde hayvan hareketleri yasaklandı.

Kaynak:ANKA