Hayko Bağdat'a Hem Hapis Hem Beraat Kararı

Hayko Bağdat'a Hem Hapis Hem Beraat Kararı
Gazeteci Hayko Bağdat'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı. Bağdat, "kamu görevlisine hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçlarından beraat ederken, "Cumhurbaşkanına hakaret" ettiği iddiasıyla 1 yıl 2 ay 17 gün hapse mahkum edildi.

İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, yurt dışında ikamet eden sanık gazeteci Hayko Bağdat yer almadı. Ancak, duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI DAVA KONUSU OLDU

Savcı, Hayko Bağdat'ın 2017 yılında http://ozguruz.org sitesinde yayımlanan yazısı ile 2014, 2018, 2019 yıllarında yaptığı sosyal medya paylaşımlarında "cumhurbaşkanına hakaret" ve "kamu görevlisine hakaret" suçlarını işlediğini iddia ederek ceza talep etti. Bağdat'ın farklı yıllardaki sosyal medya paylaşımlarında suçun yasal unsurlarının oluşmadığını belirten savcı, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan ise beraat kararı verilmesini talep etti.

Hayko Bağdat'ın Pasaportuna El Konulması Meclis'te

HEM BERAAT HEM HAPİS CEZASI

Mahkeme, "kamu görevlisine hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçlarının yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Bağdat'ın bu suçlardan beraatine karar verdi. Ancak, 24 Temmuz 2019 tarihindeki sosyal medya paylaşımı nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasından Bağdat'a 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası verildi ve bu ceza ertelendi.