Hayatlarını kurtaran hemşirenin adını bebeğine verdi

Malatya'da depremzede hemşire Nevin Karakaya, ailesiyle kaldığı ve gönüllü çalıştığı kampta, doğum sancıları başlayan 26 taşındaki Emenil Halil ile karnındaki bebeğinin hayatını kurtardı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkımlara ve 35 bini aşkın kişinin ölümüne neden olan depreme Malatya’nın Paşa Köşkü Mahallesi’ndeki evlerinde annesi Fatma ve babası Hasan ile yakalanan hemşire Nevin Karakaya, büyük korku ve panik yaşadı. Eve giremeyen 3 kişilik Karakaya ailesi, belediyeye ait otobüslerin olduğu park alanındaki kampa yerleşti. Nevin Karakaya, aynı yerde gönüllü olarak hemşire olarak da görev yapmaya başladı.

Emekli hemşire olan annesi ile sohbet ederken gözlemlediği Suriyeli Emenil Halil’in bir köşede oturup doğum sancısı çektiğini gören Nevin hemşire, yanına gidip kontrol ettiği kadının doğum sürecinin başladığını gördü. Hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan Nevin hemşire kadının hastaneye kaldırılıp sağlıklı bir doğum yapmasını sağladı.

5’inci kez doğum yapan Emenil Halil, dünyaya getirdiği kızına hayatlarını kurtaran Nevin hemşirenin adını verdi.

Hemşire Nevin Karakaya “Türkçe bilmedikleri için kimseden yardım isteyememiş. 112’yi arayarak kadını ambulansla hastaneye kaldırdık ve bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Hem annenin hem de çocuğun sağlık durumu iyi. Anne kızına benim adımı verdi. Çok mutlu oldum ve duygulandım. Zor günler yaşadığımız bugünlerde güzel haberlere ihtiyacımız var” dedi.

Emenil Halil de “Hayatımızı Nevin hemşireye borçluyuz. O olmasa beki karnımdaki çocuğumla ölecektim. Bu yüzden kızıma onun ismini verdik. Kızıma baktıkça Nevin hemşireyi hatırlayacağım” diye konuştu.

Kaynak:DHA

Etiketler :