Hayat karartan kazaya sadece 5 bin TL tazminat!

Hayat karartan kazaya sadece 5 bin TL tazminat!
Otobüs şoförünün dikkatsizliği, Pelin Dingiloğlu’nun hayatını alt üst etti. Şoför kapıyı kapatmadan hareket etti. Bu esnada Dingiloğlu yere düştü. Panikleyen şoför, Dingiloğlu’nun bacağının üstünden geçti. Dingiloğlu 7 büyük ameliyat geçirdi 22 gün boyunca hastanede kaldı. 15 yıl önce yaşanan olayda Dingiloğlu’na 5 bin TL manevi, 3.500 TL de maddi tazminat ödenmesine karar verildi.

Kaza, 26 Ağustos 2009 günü saat 18.15 sıralarında yaşandı. İş yerinden çıkan Pelin Dingiloğlu Harbiye otobüs durağına gitti. Halk TV Akademi öğrencisi Çiğdem Tosun’un haberine göre otobüsün durağa yanaştığı esnada Pelin Dingiloğlu araca bindi. Şoför, kapıyı kapatmadan hareket edince Dingiloğlu dengesini kaybetti ve yere düştü.

7 AMELİYAT GEÇİRDİ

Bu esnada panikleyen şoför Selçuk Yıldız, yere düşen Dingiloğlu’nun bacağının üzerinden geçti. Bacağında birçok kırık oluşan Dingiloğlu hastaneye kaldırıldı. 22 gün hastanede kalan Dingiloğlu 7 ameliyat geçirdi. 76 gün boyunca yerinden kımıldamadan yatan Dingiloğlu, sorumlular hakkında tazminat talepli dava açtı.

ŞOFÖR ASLİ KUSURLU BULUDU

Özel halk otobüsünün şoförü Selçuk Yıldız ile aracın sahibi Özcan Yıldız ile birlikte İETT, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Groupama Sigorta AŞ, davalı konumda yer aldı. İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada, dosyaya göre kazada şoför asli kusurlu, Pelin Dingiloğlu da yüzde 30 oranı ile tali kusurlu bulundu.

ŞOFÖR: TEDBİRSİZ DAVRANDI

Yapılan yargılama sürecinde, davalılar sorumluluğun kendilerinde olmadığını öne sürdü. Otobüsün sahibi ile şoförü, Dingiloğlu’nun tedbirsiz davrandığını diğer yolcuların araç içine girmesini beklemeden binmeye çalıştığını kaydetti.

İETT adına yapılan savunmada ise, anılan kazanın ‘Özel Halk Otobüsü’nde yaşandığını dolayısı ile olayla ilgili bir sorumluluklarının bulunmadığını belirtti.

5 BİN TL MANEVİ TAZMİNAT

Geçirdiği kaza nedeni ile 15 aylık iş görememezlik raporu da alan Dingiloğlu’na verilecek tazminat tutarı konusunda mahkeme kararını verdi. Mahkeme, Dingiloğlu’na 3.500 TL maddi 5 bin TL de manevi tazminat ödenmesine hükmetti.