Havaya baktık, uçak yok... Yere baktık, bakan kervanı

Datça'da iki gün süren ve bugün kontrol altına alınan yangın sonrası Bakan Kirişçi, yangın bölgesine gitti. Bakan Kirişçi'nin araç konvoyunun uzunluğu dikkatlerden kaçmadı.

Video: Eda Eren / Halk TV

Datça'da iki gün önce başlayan yangın bugün kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, yangının kontrol altına alındığını "Yangın kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları başlamış ve gerektiği sürece çalışmalar sürdürülecektir" sözleriyle duyurdu.

Yangının söndürülmesi sonrası Bakan Kirişçi, bölgedeki 450 hanede yaşayan 2 bin 500 yurttaşın tahliye edildiği Datça'ya gitti. Bakan Kiriş'in Datça'daki konvoyunun uzunluğu ise dikkatlerden kaçmadı. Bakan Kirişçi'nin kameralara yansıyan konvoyunun sonu görülemedi.

Her yangında yeterli ve hızlı müdahale yapılmadığı eleştirisiyle karşılaşan bakanlığın ucu bucağı görülmeyen araç konvoyu ile yangın bölgesine gidişi akıllarda soru işaretlerine neden oldu. Türk Hava Kurumu'nun (THK) yangın söndürme uçaklarının yangınlarda iktidar tarafından kullanılmaması eleştirilere neden olmaya devam ederken Bakan Kirişçi'nin konvoyu tepki topladı.

Ne olmuştu?

Bölgedeki 450 hanede yaşayan 2 bin 500 yurttaşın tahliyesi gerçekleştirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, orman yangınından 19 kişinin etkilendiğini duyurdu.

Gece duran havadan müdahale sabah yeniden başladı

Karadan yürütülen çalışmalara, gece yangın söndürme kabiliyetine sahip helikopter de dahil oldu. ‘Deneme’ uçuşu yaptığı belirtilen bu helikopterlerin etkisiyse sınırlı oldu. CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, konuyla ilgili "Sayın Bakan, yangın başladıktan sonra deneme uçuşu yapıldığı nerede görülmüş? Test işlemini önce yapacaktınız. Beceriksizliğiniz yüzünden ormanlar yanıyor” demişti.

Sabahın ilk ışıklarıyla da 12 helikopter ve beş uçak söndürme çalışmalarına yeniden başladı. Çeşitli illerden gelen 179 arazöz, 21 ilk müdahale aracı, 29 iş makinesiyle 1500’e yakın işçi, 130 gönüllü söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Farklı kurumlardan ekipler de destek sağladı.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :