Datça yangını kontrol altında

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Datça'daki orman yangınının kontrol altına alındığı duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Datça'daki orman yangınının ikinci gününde kontrol altına alındığını duyurdu. Kirişçi, "Yangın kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları başlamış ve gerektiği sürece çalışmalar sürdürülecektir" dedi.

Ne olmuştu?

Bölgedeki 450 hanede yaşayan 2 bin 500 yurttaşın tahliyesi gerçekleştirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, orman yangınından 19 kişinin etkilendiğini duyurdu.

Gece duran havadan müdahale sabah yeniden başladı

Karadan yürütülen çalışmalara, gece yangın söndürme kabiliyetine sahip helikopter de dahil oldu. ‘Deneme’ uçuşu yaptığı belirtilen bu helikopterlerin etkisiyse sınırlı oldu. CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, konuyla ilgili ”Sayın Bakan, yangın başladıktan sonra deneme uçuşu yapıldığı nerede görülmüş? Test işlemini önce yapacaktınız. Beceriksizliğiniz yüzünden ormanlar yanıyor” demişti.

Sabahın ilk ışıklarıyla da 12 helikopter ve beş uçak söndürme çalışmalarına yeniden başladı. Çeşitli illerden gelen 179 arazöz, 21 ilk müdahale aracı, 29 iş makinesiyle 1500’e yakın işçi, 130 gönüllü söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Farklı kurumlardan ekipler de destek sağlıyor.

Etiketler :