Adımınızı Sakın Dışarı Atmayın!

Adımınızı Sakın Dışarı Atmayın!
Geçen hafta etkili olan sağanak yağışlar yerini kavurucu sıcaklıklara bıraktı. Pek çok kentte termometreler 40 dereceye yaklaştı. Sıcaktan bunalanlara bir kötü haber Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geldi. Mevsim normallerinin 7 derece üzerinde seyreden sıcaklıklar daha da artacak! Meteoroloji Danışman Prof. Dr. Orhan Şen ise İstanbullulara kritik uyarı bulundu.

Kavurucu sıcaklarla birleşen nemli hava nefes aldırmakta adeta zorluyor. Vatandaşlar evlerinde, iş yerlerinde klima ve vantilatörsüz yaşayamazken gölge bile serinletmez oldu.

Hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyrediyor ve nem neredeyse yüzde 100! Sıcaktan bunalanlara bir darbe de Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geldi.

Meteoroloji, yurt genelinde mevsim normallerinin (3-7 derece) üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi beklendiğini belirtti.

el-nino-kabusu-bitti-diye-sevinmeyin-la-nina-felaketi-basliyor.jpeg

İSTANBULULARA KRİTİK UYARI

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'un hava durumuna dair kritik uyarıda bulundu. Şen, megakentte yaşayanlara "Dışarı çıkmayın" uyarısını yaptı.

Prof. Dr. Şen'in uyarısı şöyle:

"Bugün İstanbul 36-37 C. şehir içinde 39-40 C Gökdelenlerin bölgesinde 41-43C. olacaktır. Hissedilen sıcaklık daha yüksek. Dışarı çıkmayın. Nem hala yüksek. Pazartesi gününden itibaren nemin azalacağını tahmin ediyorum."

2-2.jpg

AKOM'DAN UYARI

Büyükşehir Belediye Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), özellikle 10.00 ile 16.00 saatleri arasında güneş altında çok fazla zaman geçirmeme ve bol sıvı tüketme konusunda uyardı.

Yapılan uyarıda öğle saatlerinde başta yaşlılar, hamileler, çocuklar, astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlığı bulunan İstanbulluların güneşli ortamda bulunmamalarının altı çizildi.

İşte önümüzdeki günlere dair MGM'nin hava tahmin haritaları:

persembe.png

cuma.png

cumartesi.png

pazar.png