Hava engel olamadı: Bayramda akın akın geldiler

Hava engel olamadı: Bayramda akın akın geldiler
Ramazan Bayramı’nın hafta sonuna denk gelmesi ve yurt genelindeki olumsuz hava koşullarına rağmen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kapadokya’nın binlerce yerli ve yabancı turisti ağırladığını açıkladı. Balon uçuşları yapılamasa da bölgeye ilgi azalmadı, otellerde doluluk yüzde 80’i aştı.

Ramazan Bayramı’nda hafta sonu etkisi ve yurt genelindeki olumsuz hava koşullarına rağmen Kapadokya, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Peribacaları, tarihi kiliseleri ve eşsiz vadileriyle öne çıkan bölge, bayram boyunca Türkiye’nin en çok tercih edilen turizm merkezlerinden biri oldu.

Bölgede konaklama tesisleri kısa sürede dolarken, doluluk oranları yüzde 80’in üzerine çıktı. Oteller neredeyse tam kapasiteyle hizmet verdi.

Kapadokya'daki müze ve ören yerlerine ziyaretçi akını

BALONLAR UÇMADI AMA İLGİ AZALMADI

Kapadokya’nın simgesi haline gelen sıcak hava balonları, hava şartları nedeniyle birçok gün havalanamadı. Ancak bu durum turistlerin ilgisini azaltmadı. Bölge, sadece balon turizmiyle değil, sahip olduğu tarihi ve doğal zenginliklerle ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürdü.

Atlarla büyüyen çift Kapadokya'da tanıştıkları çiftliği işletiyor

VADİLER VE YERALTI ŞEHİRLERİ DOLUP TAŞTI

Bayram tatilinde ziyaretçiler özellikle Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve Ören Yeri ve Kaymaklı Yeraltı Şehri gibi önemli noktalara akın etti. Kaya oyma kiliseler, vadiler ve arkeolojik alanlar hem tarih meraklılarının hem de fotoğraf tutkunlarının gözdesi oldu.

kapadokya.jpg

MİCHELİN RÜZGARIYLA TURİSTLER AKIN ETTİ

Şubat ayında düzenlenen “2026 Çin At Yılı” etkinliklerinin uluslararası alanda yarattığı etki, bölgeye olan ilgiyi artırdı. Öte yandan Kapadokya’nın 2026 Michelin Rehberi’ne girmesi, turizme farklı bir boyut kazandırdı.

Bayram boyunca Michelin yıldızlı ve tavsiyeli restoranlar yoğun ilgi görürken, gastronomi deneyimi bölgeye gelen turistler için önemli bir tercih nedeni haline geldi.

Kapadokya'da turist sayısında rekor

“ÇOK YÖNLÜ BİR DENEYİM SUNUYOR”

Kapadokya Alan Başkanı Cem Aslanbay, bayram yoğunluğunu değerlendirerek bölgenin güçlü turizm altyapısına dikkat çekti. Aslanbay, Kapadokya’nın yalnızca doğal güzellikleriyle değil, tarihi mirası ve gastronomisiyle de öne çıktığını belirtti.

Yüksek doluluk oranlarının, bölge turizminin sağlam temellere dayandığını gösterdiğini vurgulayan Aslanbay, Kapadokya’nın çok yönlü bir turizm merkezi olma özelliğini pekiştirdiğini ifade etti.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi