Hamza Dağ'dan Fatima Gülham Abushanab savunması: Hazmedemiyorsunuz

NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden ve diğer liderlerle görüşmelerinde tercümanlık görevini Merve Kavakçı'nın kızı Fatima Gülham Abushanab yaptı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, tepkilere 'Hazmedemiyorsunuz' yanıtını verdi.

Brüksel'deki NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Joe Biden ve diğer liderlerle görüşmelerinde Merve Kavakçı'nın kızı Fatima Gülham Abushanab simultene tercüme yaptı. Dışişleri diplomatları yerine Abushanab'ın bu  görüşmede bulunmasına muhalefetten tepki geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, bugünkü grup toplantısında konuya ilişkin, "Orada ne konuşulduğunun Dışişleri’ne, oradan TBMM’ye getirebilme imkanı ortadan kaldırılmış. Milletimizin de Meclis aracılığıyla, ne olup bittiğini bilmeye hakkı var" sözleriyle tepki göterdi ve şunları söyledi: 

"Devlet geleneğimizi alt üst ettikleri için, elçiliklerden ya da Dış işleri Bakanlığı'ndan tecrübeli, tutanak tutmak mecburiyetinde bulunan bir tercüman yok. Orada ne konuşulduğunun Dışişleri’ne, oradan TBMM’ye getirebilme imkanı ortadan kaldırılmış. Dolayısıyla; Sayın Erdoğan, Milletin Evi, Gazi Meclisimizi bilgilendirmek aklından bile geçmiyor. Ama yapmalısın. Amerikan gazetelerinden öğrenmenin ne derece onur ve gurur kırıcı olduğunu bir kere daha tekrarlamak isterim. O nedenle, buradan iktidara çağrıda bulunmak istiyorum: Buyurun gereğini yapın. Hem devlet ahlakı, hem de milletimizin size verdiği görevin sorumluluğu, bunu gerektirir."

'Hazmedemiyorsunuz'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Politikalar Başkanı Ahmet Erozan da sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Erdoğan’ın tercümanı..! Biden ile konuştuklarının mahremiyeti konusunda kimseye güvenemediklerinden tercüme yetenekleri ve gündemdeki konulara hakimiyeti şüpheli, ancak aidiyetinden emin oldukları bir kişiyi (tercüman demek zor) tercih etmişler… Merve Kavakçı’nın kızı..!

Erozan'ın bu paylaşımına AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ tepki gösterdi. Dağ, "Başörtülü bir hanımefendinin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na tercüman olmasını mı hazmedemiyorsunuz yoksa sizi rahatsız eden akademik yetkinliğini kazanmış birisinin başörtülü olması mı ? Milletimizin değerleri ile olan kavganızdan ne zaman vazgeçeceksiniz?" dedi.

 

 

'Pudra şekeri' skandalıyla gündeme gelmişti

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ‘kokain çekerken’ çekilmiş görüntüsünün ardından gözaltına alınan genel merkez personeli Kürşat Ayvatoğlu hakkında AKP seçmenlerinden helallik istemişti. Ayvatoğlu, ilk ifadesinde, “Kokain değil, pudra şekeriydi” demiş ve serbest bırakılmıştı. Sosyal medyada ‘pudra şekeri’ üzerinden infial oluşmuş, Ayvatoğlu ertesi gün yeniden gözaltına alınmıştı.

Ayvatoğlu'nun Hamza Dağ'ın danışmanı olduğu iddia edilmiş Dağ ise bu iddiayı redderek şunları söylemişti: 

Bu arkadaş yakın ekipte çalışan biri değil. Ar-Ge biriminde çalışan bir arkadaş. Devir teslim törenlerinde orada bulunması söz konusu oldu. Bundan çıkaracağımız dersler var. Partiye alırken başka araştırmalar da yapması lazım partinin. Bundan sonra çok daha dikkat etmeyi gerektirecek bir durum var.

ayvatoglu.jpg

Kavakçılar Cumhurbaşkanlığı kadrosunda 

Kuala Lumpur Büyükelçisi olan Merve Kavakçı'nın diğer kızı Mariam Kavakçı da Cumhurbaşkanlığı danışmanı olarak saray kadrosunda. Merve Kavakçı’nın kız kardeşi Ravza Kavakçı da AKP İstanbul Milletvekili. Merve Kavakçı’nın diğer kız kardeşi Elif Kavakçı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın moda tasarımcısı. 

Fatima Abushanab kimdir?

Setav.org’da yer alan bilgilere göre; Fatima Abushanab lisans eğitimini Uluslararası İlişkiler alanında George Mason Üniversitesinde tamamladı. Ardından Georgetown Üniversitesinde Liberal Studies programında Müslüman-Hristiyan İlişkileri bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Washington D.C.’de sürdürdüğü eğitimin yanı sıra farklı yerlerde araştırma asistanlığı görevi aldı. Bunlardan bazıları Becketfund Organization for Religious Liberty, Woodrow Wilson International Center for Scholars ve United States Congress.

Piyasalar Biden'dan umduğunu bulamadı: Dolar yukarı döndüPiyasalar Biden'dan umduğunu bulamadı: Dolar yukarı döndü

Erdoğan'ın danışmanı Financial Times kapağına köpürdüErdoğan'ın danışmanı Financial Times kapağına köpürdü

Muhalefetten Erdoğan'a 'Hamdolsun hiç gündeme gelmedi' tepkisiMuhalefetten Erdoğan'a 'Hamdolsun hiç gündeme gelmedi' tepkisi

NATO Zirvesi başladı: Erdoğan ve Biden'dan ilk temasNATO Zirvesi başladı: Erdoğan ve Biden'dan ilk temas

Etiketler :