Halkalı-Edirne tren hattı tünelinde çatlak oluştu

Halkalı-Edirne tren hattı tünelinde çatlak oluştu
Kolin İnşaat’ın yaptığı Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Çerkezköy-Kapıkule Kesimi inşaatı sırasında İstanbul Halkalı'dan Edirne'ye giden konvansiyonel tren hattının tünelinde çatlak oluştu. Çatlak nedeniyle seferlerin durduğu öğrenildi.

Kolin İnşaat’ın yapımını sürdürdüğü hızlı tren hattında çatlak oluştu. Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Çerkezköy-Kapıkule Kesimi projesinin inşaatı sürerken, İstanbul Halkalı'dan Edirne'ye konvansiyonel trenin kullandığı tünelin tavanında çatlak oluştu. Edirne yönünde Tayakadın yanındaki çatlak nedeniyle Kapıkule- Halkalı arasında çalışmakta olan tüm uluslararası seferlerin durdurulduğu öğrenildi. Yapılan çalışmadan TCDD’nin de haberinin olmadığı bildirildi. 

TCDD’nin olaya ilişkin tuttuğu tutanakta şu ifadelerin yer aldığı aktarıldı:

“10 Nisan 2021 tarihinde Edirne- Tayakadın arasında hızlı tren çalışmaları esnasında km 38 111 ile 39 468 arasındaki 339 metre uzunluğundaki 2 No’lu tünel üzerinde yapılan hafriyat alma çalışmalar sırasında tünel boydan boya 150 metrelik kısmı uzunlamasına olarak 3 ile 5 cm arasında çatlamıştır. 14041 tren tutulmuş ve tüneldeki sorun nedeniyle geri Edirne’ye gönderilmiştir ve yol kapatılmış....”

halkalitrenhatti.jpeg

ANKA

 

 

Etiketler :