'Halka, seçimlere kadar zorla belgesel izletilecek'

'Halka, seçimlere kadar zorla belgesel izletilecek'
CHP’li Çakırözer, RTÜK’ün Fox ve Halk TV’ye verdiği cezaların seçime göre ayarlandığını söyledi. Çakırözer, "Halka ihtiyaç duyduğu gerçekler yerine yerel seçimlere kadar zorla belgesel izletilecek

CHP’li Çakırözer, RTÜK’ün Fox ve Halk TV’ye verdiği cezaların seçime göre ayarlandığını söyledi. Çakırözer, "Halka ihtiyaç duyduğu gerçekler yerine yerel seçimlere kadar zorla belgesel izletilecek. Bu gecikmenin nedeninin yaptırımın seçim takvimine yaklaştırılması ile ilgili olduğu şüphesi RTÜK tarafından acilen giderilmelidir" dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, RTÜK’ün Halk Arenası ve Fox Ana Haber’e verdiği cezaların uygulanmasında takvim ayrıntısına dikkat çekti. Çakırözer, ağır cezaların aralık ayında kararlaştırıldığını ancak yaptırımın seçim öncesine denk getirildiğini belirtti.

Fox Ana Haber’e 3, Halk Arenası’na ise 8 yayın durdurma cezasının RTÜK’ün kendi tarihinde bile eşine az rastlanır ağırlıkta bir yaptırım olduğunu belirten Çakırözer, “Cumhurbaşkanı’nın kendisi ile ilgili en ufak bir eleştiriye tahammül gösterememesinin son örneği Fox TV ve Halk TV için alınan ağır yaptırım kararları oldu. RTÜK’ün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tepkisinin ardından ‘emir addederek’ harekete geçmesi ise cezalandırma pratiğinin en hızlı örneği olarak tarihe geçti” dedi.

Verilen yayın durdurma cezaları için belirlenen infaz takviminin, cezanın kendisini daha da ağırlaştırdığını dile getiren Çakırözer, “Halk Arenası 1 Şubat’tan 22 Mart’a kadar, halkımızın alışık olduğu cuma günleri, halkımızın bildiği kendi saatinde karartılacak. Aynı şekilde Fox Ana Haber de 4-5-6 Şubat’ta yayımlanmayacak. Yerine TRT’nin çekip RTÜK’ün onay verdiği bir belgesel yayınlanacak. Halka ihtiyaç duyduğu gerçekler yerine yerel seçimlere kadar zorla belgesel izletilecek. Bu gecikmenin nedeninin yaptırımın seçim takvimine yaklaştırılması ile ilgili olduğu şüphesi RTÜK tarafından acilen giderilmelidir. Cezadaki keyfilik, infazdaki keyfilik ile katlanmamalıdır” dedi.

Oktay’a sordu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Çakırözer, “Yaptırımların aralık sonundaki Üst Kurul toplantısında kararlaştırılmasına rağmen yaptırım uygulama tarihlerinin belirlenmesi için neden ocak ayının sonu beklenmiştir? Gecikmenin nedeni, yayınların yerel seçimlere daha yakın tarihte durdurulması mıdır” sorusunu yöneltti.

Etiketler :