Halk susmaz, siz de ses verin!

Türkiye, Dünya Basın Özgürlüğü endeksinde 180 ülke arasında 154. sırada. Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütünün tespiti böyle. Tablo vahim. Giderek ağırlaşan bir demokrasi sorunuyla karşı karşıyayız.

Tutuklanan gazeteciler, avukatlar, akademisyenler, giderek daha fazla sayıda siyasetçiyi de  içine alan ardı ardına soruşturmalar, televizyon kanallarına kesilen cezalar… Demokrasinin nefes borusu giderek daralıyor, daraltılıyor.

İktidar blokunun dışındaki görüşlere de yer açmaya çalışan nefes borusu niteliğindeki basın kuruluşlarının sesi kısılmaya çalışılıyor. Ceza soruşturmaları, ilan ve reklam kesintisi, RTÜK’ün yayın durdurma ve para cezaları… 

Son dönemde Halk TV, Tele1, Fox TV, Habertürk gibi televizyon kanalları RTÜK’ün çeşitli yaptırımlarıyla karşı karşıya kaldı. 

Halk TV, kategorik olarak ne bir görüşün yanında, ne de karşısındadır. Halk TV ekranı, -yayıncılık ilkeleri çerçevesinde- kendi konfor alanından çıkıp doğru soruların sorulmasına hazır her görüşe açıktır.

Söylenmemiş sözler kah çarpıtılarak, kah kastından daha ileri yorumlanarak iktidarın medya gücü sayesinde yaygınlaştırılıp, suni gündem yaratılıyor. İktidarın siyasi mücadelede kullanılmak üzere ürettiği bu suni gündem maddeleri üzerine, tarafsız ve bağımsız kalması gereken devlet organlarının harekete geçtiği yönündeki algı ve intiba giderek yaygınlaşıyor.

Halk TV, son dönemde tam da bu algıların sonucu olarak iki kez en üst sınırdan cezayla karşı karşıya kaldı. Burada hedefin Halk TV olmadığı artık açık. Hedef; ifade ve basın özgürlüğü, hedef demokrasinin kendisi…

Hedef, kendisine “demokratım” diyen herkes. Bugün, demokratların birliği inşa edilemezse yarın çok geç olabilir. Demokratik hakkınızı kullanarak, demokratik yollardan SİZ DE SES VERİN!

*Siz de ses vermek için, 0549 454 58 20 numaralı telefona yatay olarak çektiğiniz videoları yollayabilirsiniz.

Etiketler :