Halı saha skandalına ilişkin Adalet Bakanı'ndan açıklama

Halı saha skandalına ilişkin Adalet Bakanı'ndan açıklama
Diyarbakır'da, halı saha maçı yapan 14 öğretmen savcının keyfi talimatıyla gözaltına alınarak şubeye götürüldü.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesindeki bir halı sahada yaşanan olayda, akşam 9-10 saatleri arasında maçı olan 14 öğretmen maç saatinde halı sahaya girince olanlar oldu.

Saatleri karıştırıp 1 saat erken gelen savcının da aralarında bulunduğu takım, 10-11 saatleri arasında olan rezervasyonlarına rağmen erken maç yapmak isteyince, öğretmenlerle arasında tartışma yaşandı.

KİMLİK TESPİTİ BAHANESİYLE GÖZALTINA ALDIRDI

Halı saha yetkilisinin müdahalesinden sonra sahadan çıkarılan savcı ise emniyet ekiplerini çağırarak sahadaki öğretmenlere kimlik tespiti yaptırdı.

1 SAAT SONRA SERBEST BIRAKILDILAR

Maç esnasında kimlikleri yanından olmadığı için öğretmenler gözaltına alınarak şubeye götürülüp 1 saat bekletildikten sonra serbest bırakıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ile MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu da konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yaparak tepkilerini dile getirdi.

Memur-Sen konuyu yargıya taşıdı.

ADALET BAKANI’NDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Diyarbakır’da yaşanan olayla ilgili “Çermik’te halı saha tartışması üzerine 14 öğretmenin gözaltına alınması ile ilgili HSK inceleme başlattı. Hukukun üstünlüğü, mesleki ve etik kurallar çerçevesinde Kurul müfettişlerinin yapacağı inceleme en kısa sürede sonuçlandırılacaktır. Konunun yakinen takipçisiyim” şeklinde konuştu.

HSK İNCELEME BAŞLATTI

Adalet Bakanlığı Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada “Hakimler ve Savcılar Kurulu, Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde bir grup öğretmenin savcının talimatı ile gözaltına alındığı iddiaları üzerine inceleme başlatmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa Safran da olayla ilgili yaptığı açıklamasında “Öğretmenler bu ülkenin üvey evladı değildir, sahipsiz hiç değildir. Diyarbakır Çermik ilçesinde 14 öğretmenin gözaltına alınması bizleri derinden üzmüştür” dedi.

Etiketler :