Hafta sonu İstanbullulara zehir olacak! 48 saat rüzgar tamamen duracak

Hafta sonu İstanbullulara zehir olacak! 48 saat rüzgar tamamen duracak
Havacity'den yapılan son açıklamaya göre, İstanbul'da Ağustos ayı sıcaklık ortalaması 31-32 derece olacak. Özellikle Cuma ve Cumartesi geceleri rüzgarın durmasıyla bunaltıcı bir hava bekleniyor.

Havacity isimli Twitter hesabı, önümüzdeki günlerin hava durumu tahminlerini paylaştı. Ağustos'un ilk yarısında sıcaklıklar normallerin üzerinde seyredecek. İstanbul'da ortalama 31-32 dereceye ulaşması beklenen sıcaklıklar, rüzgarsız gecelerde bunaltıcı olacak. İzmir ve İç Batı Anadolu'da ise sıcaklıklar 40 dereceye yaklaşabilir.

İSTANBUL VE İZMİR'DE SICAKLIK UYARISI

Havacity, Ağustos ayı sıcaklık tahminlerini açıkladı. İstanbul'da, ayın ilk yarısında sıcaklıkların 31-32 derece arasında seyretmesi bekleniyor. Özellikle Cuma ve Cumartesi geceleri rüzgarların durması nedeniyle bunaltıcı bir hava oluşacak.

2021/07/18/kavurucu-sicaklardan-bunaldilar-bogazin-serin-sularina-atladilar-4748-dhaphoto2.jpg

BATI VE GÜNEY SAHİLLERİNDE ŞANSLI DURUM

İzmir ve İç Batı Anadolu şehirlerinde sıcaklıklar 40 dereceye kadar çıkabilir. Ancak, Batı ve Güney sahillerinin iç kesimlere göre daha ılıman bir hava yaşayacağı öngörülüyor. Bu durum, sahil bölgelerini biraz daha rahatlatacak.

İKİNCİ YARIDA DEĞİŞİM BEKLENTİSİ

Ağustos'un ikinci yarısı için farklı ve güzel hava koşulları beklendiği belirtiliyor. Havacity, bu döneme dair net tahminler yapmanın henüz erken olduğunu vurguladı. Ancak, bu süre zarfında hava koşullarında olumlu değişimler olabileceği ifade edildi.

2021/07/20/sicaktan-bunalan-hayvanlara-buzlu-meyvelerle-serinlik-7794-dhaphoto2.jpg

Son verilere göre, Cuma gecesi ile Pazar sabahı arasında İstanbul'da rüzgar durma noktasına gelecek. Özellikle Cuma ve Cumartesi geceleri oldukça bunaltıcı geçecek. Bu durum, şehirde yaşayanları dikkatli olmaya davet ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi