Hem Sıcak Hava Dalgası Hem de Nem Bombası Geliyor!

Kuvvetli sağanak yağışa yakalanmamak isteyenler, Meteoroloji 5 günlük hava durum tahmin raporuna bakıyor. Hafta sonuna plan yapanlar için kritik uyarılar geldi. Meteoroloji 13 Temmuz için hava durumu raporunu yayımladı. Vatandaşlara önümüzdeki günlerde etkili olacak aşırı nem dalgası için uyarı yapıldı.

Yurdun özellikle güney ve batı kesimlerinde hava sıcaklıklarının daha da yükselmesi beklenirken birçok şehirde değerler 40 derecenin üzerinde gözlenecek. Hafta ortasından itibaren Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki birçok şehirde kavurucu sıcakların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz hafta yurtta etkisini gösteren yağışların yurdun kuzeydoğu bölgelerinde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Yağışların birçok noktayı terk etmesiyle hava sıcaklıklarında da yükseliş görülecek, kentlerde bunaltıcı bir hafta yaşanacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu raporuna göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Ege ve Akdeniz bölgelerinin iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sakarya, Bursa ve Bilecik çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ÖĞLEDEN SONRA YAĞIŞ BAŞLAYACAK

Yağışların, öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Çankırı ile Ankara'nın kuzey çevrelerinde, gece saatlerinde Trabzon'un doğu kesimleri ile Rize ve Artvin kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Çankırı ile Ankara'nın kuzey çevrelerinde, gece saatlerinde Trabzon'un doğu kesimleri ile Rize ve Artvin kıyılarında yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

RÜZGAR UYARISI

Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

AŞIRI SICAKLAR BAŞLAYACAK

Meteoroloji verilerine göre, önümüzdeki hafta da sıcak ve nem bunaltmaya devam edecek. Sıcak havayla birlikte gelen aşırı nem adeta nefes almayı zorlaştıracak.

40 DERECEYE ÇIKACAK

İstanbul'da 35 dereceleri bulacak hava sıcaklığı nemin de etkisiyle 40 derecelerde hissedilecek.