Haberler peş peşe geldi: İşte yarın okulların tatil olduğu yerler

Haberler peş peşe geldi: İşte yarın okulların tatil olduğu yerler
Meteoroloji başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yurdun hemen hemen tamamı için kar uyarısını sürdürüyor. Bazı bölgeler ise kara teslim oldu ve valilikler ile Milli Eğitim Müdürlükleri'nden okulların tatil edildiğine dair haberler geliyor

Meteoroloji başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yurdun hemen hemen tamamı için kar uyarısını sürdürüyor. Bazı bölgeler ise kara teslim oldu ve valilikler ile Milli Eğitim Müdürlükleri'nden okulların tatil edildiğine dair haberler geliyor. İşte 8 Ocak'ta okulların tatil olduğu iller...

Kar tatili haberleri valiliklerden arka arkaya geliyor. Binlerce öğrencinin gözü Valilikler tarafından yapılan açıklamalarda. Yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle eğitime ara verilen il ve ilçeler şöyle;

ÇANAKKALE

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın için ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Yenice’de 3 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yenice genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildiğini duyurdu. Meteoroloji yetkilileri, olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

BALIKESİR

Balıkesir’in Manyas ilçesinde ilk ve orta dereceli tüm okullar, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın için bir gün tatil edildi.

Manyas Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “Manyas’ı etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle, ilçemizdeki tüm okullarda 8 Ocak Salı günü eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmiştir” denildi.

ADIYAMAN

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde yağan kar yağışından dolayı ilçe merkezindeki ve bağlı bazı köy okulları tatil edildi.  Birkaç gündür etkisini sürdüren kar yağışından dolayı Sincik ilçe merkezinde bulunan bütün okullar ile ilçeye bağlı Alancık,Yarpuzlu, Sakız, Serince,Balkaya ve Pınarbaşı Köylerindeki ilk ve ortaokullar 1 gün tatil edildi. Okulların 8 Ocak Salı günü tatil edildiği açıklandı.

AĞRI

Ağrı Valiliği, taşımalı sistemle eğitim veren merkeze bağlı köy okullarının yarın tatil edildiğini açıkladı. Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, “Köy yollarımızda görülen aşırı buzlanmadan dolayı herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için valiliğimiz tarafından Ağrı merkeze bağlı taşıma kapsamındaki köy okullarında eğitim ve öğretim gören öğrencilerimiz için 8 Ocak Salı günü 1 gün süre ile eğitime ara verilmiştir” denildi.

BİTLİS

Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köylerde okullar 1 gün tatil edilirken, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, “Meteorolojik verilere göre ilimiz genelinde bu gece ve yarın devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için Bitlis merkez ve merkeze bağlı tüm köylerde 8 Ocak Salı günü bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 8 Ocak Salı günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir” denildi.

BİNGÖL’DE 4 İLÇE

Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 4 ilçede okullar 1 gün süre ile tatil edildi. Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, “Meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için Karlıova, Yayladere, Yedisu ve Adaklı ilçelerimizdeki tüm ilk ve orta dereceli okullarımızda 08.01.2019 Salı günü eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir” denildi.

AJANSLAR