Gurbet Elde Yalnız Veda: Nijerya'dan Elazığ'a Okumaya Geldi, Ailesi Yoksulluktan Cenazesine Bile Kavuşamadı

Gurbet Elde Yalnız Veda: Nijerya'dan Elazığ'a Okumaya Geldi, Ailesi Yoksulluktan Cenazesine Bile Kavuşamadı
Nijerya'dan Elazığ'a okumaya gelen doktora öğrencisi Saleh Zakar Kurmi, zatürre nedeniyle hayatını kaybetti. Kurmi'nin cenazesi ailesine gönderilmek istendi ancak yakında maddi imkansızlıklar nedeniyle cenazeyi Nijerya'ya getirtemedi. Öğrencinin cenazesi kimsesizler mezarlığına defnedilmek istendi. Bunun üzerine devreye Fırat Üniversitesi Rektörlüğü girdi.

Fırat Üniversitesi'nde Makine Teknolojileri Doktora Programı'nda eğitim gören Nijeryalı öğrenci Saleh Zakar Kurmi, zatürre tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Maddi imkansızlıklar nedeniyle cenazesini memleketine gönderemeyen Kurmi'nin naaşı kimsesizler mezarlığına defnedilecekken, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü devreye girdi.

nijeryali-ogrencinin-cenazesi-elazigda-31700.jpg

Rektörlük tarafından yapılan girişimler sonucu Kurmi'nin cenazesi Fırat Üniversitesi Akademi Camii'ne getirildi ve öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenazeye Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, rektör yardımcıları, akademisyenler ve Kurmi'nin arkadaşları katıldı. Namazın ardından Kurmi, Elazığ Asri Mezarlığı'na defnedildi.

nijeryali-ogrencinin-cenazesi-elazigda-31700-1.jpg

Kurmi'nin evli olduğu ve refakatçi olmak için gelen eşinin vize süresinin dolduğu için Nijerya'ya döndüğü öğrenildi. Bu durum, Kurmi'nin gurbet ellerde yaşadığı dramı ve yakınlarının yaşadığı acıyı daha da yürek burkucu hale getirdi.

nijeryali-ogrencinin-cenazesi-elazigda-31700-5.jpg

nijeryali-ogrencinin-cenazesi-elazigda-31700-4.jpg

nijeryali-ogrencinin-cenazesi-elazigda-31700-2.jpg

Kaynak:DHA

Etiketler :