Günün sorusu: Bu fotoğraflar nereden?

Günün sorusu: Bu fotoğraflar nereden?
Kahramanmaraş depremi Türkiye'nin deprem ülkesi olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. 'Bu fotoğraflar nereden?' sorusunun yanıtı sizi şaşırtacak ancak bu fotoğraflar 6 Şubat depreminin meydana geldiği kentlerden değil megakent İstanbul'dan. İstanbul Tabip Odası (İTO) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin son halini paylaşarak acil tedbir alınması gerektiğini vurguladı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin üzerinden 13 gün geçti. En az 40 bin kişinin yaşamını yitirdiği ve binlerce binanın yerle bir olduğu depremin ardından gözler beklenen 'Büyük İstanbul depremi'ne çevrildi.

16 milyon kişinin yaşadığı ve yeşil alanlarından bir bir gökdelenlerin yükseldiği megakent için bilim insanları uyarıyor: Acil önlemler alınmadığı takdirde yüz binlerce kişi can verecek.

İstanbul'da yapılar için birçok adım atılması gerekiyor. Bunlardan birisi de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi binası. Bina İstanbul'da 2019 yılında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde hasar aldı.

İstanbul Tabip Odası (İTO) Twitter hesabından fakülte binasının son durumunu paylaşarak, "Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, yetkililerin yıllardan beri defalarca söz verdiği gibi, depreme dayanıklı olacak şekilde bir an önce yerinde yeniden yapılandırılmalıdır! #CerrahpaşaMezarOlmasın" mesajına yer verdi.


fpmyb2bwybuqwag.jpegfpmyb2swyay-cle.jpegfpmyb2wwycqrgru.jpegfpmyb2ywyaeizwl.jpeg

Etiketler :