Guaido halkın sokağa çıkması için tarih verdi

Guaido halkın sokağa çıkması için tarih verdi
Tarihinin en ciddi krizlerinden birini yaşayan Venezuela'da tansiyon düşmüyor

Tarihinin en ciddi krizlerinden birini yaşayan Venezuela'da tansiyon düşmüyor. Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun muhalifi olan ve kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, 12 Şubat'ta büyük protesto eylemleri için muhalifleri sokağa çağırdı.

Tarihinin en ciddi siyasi krizlerinden birini yaşayan Venezuela, Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve onu tanımayan Guaido’yu destekleyen binlerce kişinin sokaklara çıktığı bir gün geçirdi. Caracas’ta bulunan Yüksek Adalet Mahkemesi yakınındaki Bolivar Bulvarı’nı dolduran Maduro destekçileri gibi Guaido liderliğindeki muhalifler de kentin sokaklarını doldurdu.

Las Mercedes semtindeki Birinci Bulvarı’nda düzenlenen miting için kentin farklı bölgelerinden gruplar halinde gelen muhalifler, etkinliğin başlamasından önce alanda toplandı. Devlet Başkanı Maduro karşıtı pankartlar ve Venezuela bayrakları taşıyan Guaido destekçileri, attıkları sloganlarla “özgür ve şeffaf seçim” isteklerini yineledi.

ABD başta olmak üzere birçok Batı ve Latin Amerika ülkesince geçici devlet başkanı olarak tanınan Guaido, destekçilerinden her yıl 12 Şubat’ta kutlanan “Gençlik Günü”nde yeniden sokağa çıkmalarını ve Devlet Başkanı Maduro karşıtı protestolar düzenlemelerini istedi. Hedeflerine ulaşana kadar protesto eylemlerinin süreceğini ifade eden Guaido, 12 Şubat öncesinde de gösteriler düzenleyeceklerini belirtti fakat tarihi ve niteliğine ilişkin bilgi vermedi.

Ülkeye Kolombiya, Brezilya ve Karayip Denizi’ndeki bir adadan insani yardım getirileceğini belirten Guiado, bunun tarihini bugün duyuracağını açıkladı. Guaido, ülkede 250 ila 300 bin insanın açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu iddia etti ve bu kişilere yardım ulaştırılmasının planın ilk adımını oluşturduğunu dile getirdi.

Devlet Başkanı Maduro da dün binlerce kişinin katıldığı mitingde 10-15 Şubat’ta şimdiye kadar düzenlenen en büyük askeri geçit törenlerinin tertipleneceğini duyurmuştu.

Etiketler :