Grup Yorum Üyeleri Açlık Grevinde

Grup Yorum Üyeleri Açlık Grevinde
Grup Yorum üyelerinden Rezzan Şengül ve Vedat Doğan bulundukları cezaevinde açlık grevine başladı ve 50 kilonun altına düştü.

Şubat ayında tutuklanan Vedat Doğan, 3 Nisan günü başlattığı süresiz açlık grevinde 50 kiloya kadar düştü. Doğan, Kırşehir Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde hak ihlalleri yaşadığını, tek kişilik hücrede olduğunu ve haklarından faydalanmasının engellendiğini aktardığı mektupta dile getirdi. Vedat Doğan tutuklanma gerekçesinin “Grup Yorum açlık grevinde! Duydunuz mu?” yazan stickerı asmak olduğunu söyledi. Grubun gitaristi Rezzan Şengül ile ayrı bloklarda tekli hücrelerde tutuklu olduklarını, bir araya gelme taleplerinin ‘iyi halli’ olmadıkları gerekçesiyle kabul edilmediğini söyledi.

FİZİKİ ŞARTLAR KÖTÜ

20200604-unnamed-jpgaf72d9-image.jpg

Vedat Doğan, bulunduğu hücrenin fiziki şartlarından da bahsetti. Hücresinin penceresinde tel örgü olduğunu, havalandırmaya 1 saat çıkabildiğini ve sohbet hakkının olmadığını dile getirdi.

GREV SÜRECEK

Vedat Doğan yazdığı mektupta arkadaşlarının açlık grevine de ilişkin açıklamalarda bulundu. Diğer Grup Yorum emekçilerinin farklı hapishanelerde 225 gündür açlık grevinde olduklarını ve sağlık durumlarının kritik aşamada olduğuna vurgu yaptı. Vedat Doğan mektubun devamında, “Ben ve arkadaşım Rezzan Şengül de 50 kilonun altına düştük. Sevk talebimiz için açlık grevini sürdürmekte kararlıyız. Bu adaletsizliği kabul etmiyoruz. Tıpkı türkülerimizde söylediğimiz gibi kavga, umut, direnç sözümüzde duracağız.” dedi.

Kaynak:halktv.com.tr