Gri pasaport skandalında tahliye edilen Ali Ayrancı yeniden tutuklandı

Gri pasaport skandalında tahliye edilen Ali Ayrancı yeniden tutuklandı
Malatya’nın Yeşilyurt Belediyesi’nin çıkarttırdığı gri pasaportlarla yapılan insan kaçakçılığına dair açılan davada tutuklanan ve 2 Eylül'de tahliye edilen Bingöl Servi eski Belediye Başkan Ali Ayrancı tekrar tutuklandı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yeşilyurt Belediyesi’nde görevli yöneticiler tarafından gri pasaport (hizmet pasaportu) aracılığıyla yapılan insan kaçakçılığı soruşturmasında daha önce tutuklu bulunan ve tahliye edilen Bingöl Servi eski Belediye Başkanı Ali Ayrancı hakkında yeniden tutuklama kararı çıkartıldı. Ayrancı, Bingöl’de yakalanarak cezaevine kondu.

Gri pasaport skandalında adı geçen ve tutuklanan Malatya Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş, temmuz ayının ilk haftasında, eski Servi Belediye Başkanı Ali Ayrancı 2 Eylül’de, kaçakçılık organizasyonunun Almanya ayağında bulunan Ersin Kilit ise 14 Eylül’ de tahliye edilmişti.

İddianameye göre sanıklar Ali Ayrancı ve Ersin Kilit’in yurtdışına Türk vatandaşı şahısları para karşılığı göndermek üzere anlaştıkları, bu konuda çeşitli belediyelerle irtibat kurarak yasal görünüm elde etmek amacıyla projeler kapsamında işlemleri yürütmeyi kararlaştırdıkları belirtilirken toplamda 90 kişinin bu yöntemle yurt dışına kaçırıldığı ve kişi başı 4 bin 500 ila 7 bin Euro para alındığı belirtiliyor.

Olay hakkında hazırlanan iddianamede, Yeşilyurt eski Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş, eski Bingöl Servi Belediye Başkanı Ali Ayrancı ve Ersin Kilit’in 'göçmen kaçakçılığı' suçundan 3 ila 8 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.