Gözaltındaki amirallerin avukatları: Soruşturma genişletilebilir

Gözaltındaki amirallerin avukatları: Soruşturma genişletilebilir
Gözaltında bulunan emekli amirallerin avukatlarından Şule Nazlıoğlu Erol, Mustafa Yuvanç, halktv.com.tr’ye soruşturmaya dair açıklamalarda bulundular. Yuvanç, 'Yeni operasyon dalgaları olabilir, soruşturmanın genişletileceğini düşünüyorum'' dedi.

HAZAR DOST

Gözaltında bulunan emekli amirallerin avukatlarından olan Şule Nazlıoğlu Erol, Mustafa Yuvanç ve Özgür Kırdar, halktv.com.tr’ye soruşturmaya dair özel açıklamalarda bulundular. Gözaltındaki dokuz amiralle görüştüğünü söyleyen Avukat Yuvanç, amirallerin oldukça olumsuz fiziksel şartlarda gözaltında tutulduklarını belirtirken, ''Yeni operasyon dalgaları olabilir, soruşturmanın genişletileceğini düşünüyorum'' dedi. 

Emekli amirallerle görüşen diğer bir avukat olan Şule Nazlıoğlu Erol, yazılan metnin bir duyuru olduğunu söylerken, ''Ortada bir suç yok, açıklama yapmak anayasal bir haktır'' derken, basit bir metnin farklı algılandığını belirtti. Avukat Şule Nazlıoğlu Erol ayrıca emekli amirallerin yaşananları hak etmediğini düşündüğünü söylerken, ''Ortada suç unsuru olarak değerlendirilecek bir şey yok'' dedi. Metnin yayınlanma saatine dair olan tartışmalara dair de konuşan Nazlıoğlu Erol, ''Gece yarısı yayınlanması neden suç teşkil ediyor? Metni yayınlanması gereken saatler diye bir şey mi var anayasada?'' dedi. 

Gözaltındaki dokuz emekli amiralle de görüşen Şule Nazlıoğlu Erol, ''Müvekkillerimiz Ergun Mengi’ye dair bir beyanda bulunmadı. Bizzat görüşen biri olarak bunu söylüyorum. Açıklama yapan avukatlar yanlış bilgi aktarmış'' dedi. 

''Yaşanan süreç hukuki değil''

Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında bulunan emekli amirallerin ikişerli şekilde kaldıklarını aktaran Mustafa Yuvanç, ''Kaldıkları fiziksel şartlar çok olumsuz'' derken, müvekkilleriyle görüşmelerinin olabildiğince engellendiğini söyledi. Yuvanç, ''TEM’in kapısında iki gündür 3-4 saat bekliyorum'' dedi. Yaşanan sürecin hukuki olmadığını düşündüklerini söyleyen Yuvanç, ''Yaşanan süreç hukuki olmadığı için cevap vermeyeceğiz. Metni herkes bildiri diye değerlendiriyor ama metnin başlığı duyuru. Gözaltındaki insanlar yıllarca metindeki konuların teorisini ve pratiğini yapmış insanlar'' dedi. 

Yazılan metnin, sadece kaygıları dile getirdiğini söyleyen Yuvanç, ''Vatandaş kaygısı olarak da düşünülebilir. Bu insanların cüppeli bir amirale, Montrö Anlaşması’na dair kaygıları var. Her vatandaşın bu şekilde açıklama yapmaya hakkı var’’ dedi.

‘’Soruşturmanın genişletileceğini düşünüyorum’

Müvekkillerini perşembe günü savcılığa çıkmasını beklediklerini söyleyen Yuvanç, o güne kadar iki gelişme yaşanabileceğini söyledi. Yuvanç, ilk olarak gözaltı süresinin uzatılabileceğini söylerken, ''Gözaltına alınan 10 kişi denizcilik konusunda yazıp çizen, teori üreten kişiler. Sadece bu isimlerin alınması ilginç. Soruşturma kapsamında yeni dalgalar olabilir, soruşturmanın genişletileceğini  düşünüyorum'' dedi. 

''Metine bakarak niyet okunuyor''

Bildiriyi Ergun Mengi’nin kaleme aldığı iddialarına dair görüştüğü hiçbir emekli amiralin böyle bir bilgi vermediğini, ifadelerde böyle bir durumunu olmadığını söyleyen Yuvanç, ''Biz gözaltındaki 10 amirali de gören avukatlar olarak böyle bir bilgi paylaşmadık’’ dedi. Yuvanç, sosyal medyada metnin ‘sıkıntılı’ olarak lanse edildiğini söylerken, ''Yayınlanan metin sıkıntılı bir metin değil. Kimse metni tartışmıyor, kişileri tartışıyor. Metine bakarak niyet okunuyor’’ dedi. 

''Endişeli değiller''

Gözaltındaki emekli amirallerden biriyle görüşen avukat Özgür Kırdar ise emekli amirallerin moralinin iyi olduğunu söylerken, ''Yapılan açıklama, tamamen anayasa kapsamında, düşünce özgürlüğü olduğunu düşünüyorum'' dedi. Metni kimin yazdığına dair bir isim olmadığını, söyleyen Kırdar, ''Endişeli değiller'' dedi.,

Özdağ ve Erozan konuşmak istemedi

Ergun Mengi'nin bildiriyi yazdığına dair iddiayı sormak ve detaylı bilgi almak için İstanbul milletvekili Ümit Özdağ ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı - Bursa milletvekili Ahmet Kamil Erozan'ı aradık. İkisi de fikir belirtmek istemediklerini söyleyerek, konuya dair açıklama yapmadı. 

Etiketler :