Gözaltına alınan Tanju Özcan'dan ilk mesaj: Kimsenin başını öne eğdirecek bir iş yapmadım

Gözaltına alınan Tanju Özcan'dan ilk mesaj: Kimsenin başını öne eğdirecek bir iş yapmadım
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın gözaltına alınmasıyla başlayan süreçte, BOLSEV Vakfı aracılığıyla öğrencilere sağlanan eğitim destekleri kesilme noktasına geldi. Yönetiminde AKP, MHP ve Saadet Partili isimlerin de bulunduğu vakfa yönelik operasyonu değerlendiren Özcan, "Bu operasyon burs bekleyen öğrencilere ve Bolu halkına yapılmıştır" diyerek sürecin siyasi boyutuna dikkat çekti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmasının ardından kamuoyuna ilk mesajını gönderdi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal aracılığıyla açıklama yapan Özcan, operasyonun zamanlamasına ve hedefindeki kitleye odaklandı. Özcan, "Bolu'daki tüm hemşehrilerimize, partime ve aileme sesleniyorum: Kimsenin başını öne eğdirecek bir iş yapmadım" ifadelerini kullandı.

PAZARTESİ YATACAK BURSLAR RİSK ALTINDA

Soruşturmanın odağındaki BOLSEV Vakfı'nın faaliyetlerine ilişkin verileri paylaşan Tanju Özcan, gözaltıların doğrudan öğrencileri mağdur edeceğini belirtti. Vakıf yöneticilerinin gözaltında olması nedeniyle ödeme sürecinin aksayacağını ifade eden Özcan, mesajında şu uyarıyı yaptı:

"Şu anda vakıf yöneticilerinin gözaltında olması nedeniyle, pazartesi günü öğrencilerin hesaplarına yatırılması gereken burslar gecikebilir. Başkanın en büyük hassasiyeti budur. Bu çocuklar mağdur edilmemelidir. Amaç gençlerin eğitimine destek olmaktır. Bolu'da yapılan bu operasyon yalnızca bir kişiye değil, burs bekleyen öğrencilere, Bolu halkına ve Bolu'nun dayanışma ruhuna yapılmıştır."

VAKIF YÖNETİMİNDE DİKKAT ÇEKEN AKP VE MHP AYRINTISI

Operasyonun yapıldığı BOLSEV Vakfı'nın yapısına dair bilgiler veren Özcan, vakfın siyasi bir grubun değil, kentin tüm bileşenlerinin ortak paydası olduğunu vurguladı. Vakfın Onur Kurulu'ndaki temsil oranlarını açıklayan Özcan, "BOLSEV Vakfı'nın onur kurulu tek bir partiden oluşmamaktadır. CHP'den, AKP'den, MHP'den, Saadet Partisi'nden temsilciler, iş insanları ve farklı kesimlerden üyeler bulunmaktadır. Hatta onur kurulu başkan yardımcısı aynı zamanda AKP Bolu Belediye Meclis Başkan Vekilidir" bilgisini paylaştı. Özcan, vakfın hiçbir partinin arka bahçesi olmadığını, burs verilecek öğrencilerin eğitim komisyonu tarafından belirlendiğini ve listenin onur kurulunca onaylandığını belirtti.

TÜM DENETİM RAPORLARI VE BELGELER TESLİM EDİLDİ

Soruşturma kapsamında istenen tüm evrakların halihazırda mevcut ve erişilebilir olduğunu ifade eden Özcan, şeffaflık vurgusu yaptı. Burs verilen öğrencilerin listesinin, vakıf kayıtlarının, yeminli mali müşavir raporlarının ve Vakıflar Genel Müdürlüğü denetim raporlarının tam olduğunu belirten Özcan, "Soruşturma konusu olan BOLSEV Vakfı'na ilişkin belge ve bilgiler bugün istendi ve vakıf tarafından teslim edildi" dedi.

KIZ ÖĞRENCİ KOTASI VE İTİBARSIZLAŞTIRMA İDDİASI

Vakfın sosyal projelerindeki verileri de paylaşan Özcan, yönetmelik gereği bursların en az yüzde 60'ının kız öğrencilere verilmesi gerektiğini, mevcut durumda ise bu oranın yüzde 67 olarak gerçekleştiğini kaydetti. Sürecin hukuki dayanaklardan ziyade siyasi bir hedef taşıdığını savunan Tanju Özcan, mesajını şu sözlerle noktaladı:

"Amaç belediyeyi ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni itibarsızlaştırmaktır."

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi