Terörist Abdullah Öcalan'ın mesajı açıklandı

Dün yeğeni Ömer Öcalan ile görüşen PKK elebaşı Abdullah Öcalan ilk mesajında: “Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim” ifadelerini kullandı

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, dün İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan’la görüştüğini duyurmuştu. Sosyal medya hesabından konu hakkında paylaşımda bulunan Ömer Öcalan "Sayın Abdullah Öcalan ile en son yüz yüze yapılan görüşme 3 Mart 2020 tarihiydi. Biz aile olarak yıllar sonra 23 Ekim 2024 günü Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdik. Bir yasal hak olan rutin aile görüşünün, koşullar ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

TERÖRİST BAŞINDAN İLK MESAJ

Ömer Öcalan'ın sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda Abdullah Öcalan'ın şu ifadeleri kullandığı öne sürüldü:
“Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim.”

omer-ocalan-1.webp

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, 1 Ekim'de Meclis açılışında DEM Partili milletvekilleriyle tokalaşmasıyla başlayan süreç, MHP liderinin son grup toplantısında Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve Meclis'te konuşması yönündeki çağrısından sonra yeniden gündeme oturmuştu.

1089536027-0-102-3096-1843-1920x0-80-0-0-5894f69b1697aa7190639cc2219e2ceb.jpg

DEM Parti Milletvekili ve Abdullah Öcalan'ın yeğeni Ömer Ağustos 2024'te Adalet Bakanlığı’na başvurarak görüşme talebinde bulunmuştu. Dün talebi kabul gören Öcalan feribot ile İmralı adasına gitmiş ve terörist başı Abdullah Öcalan ile 2 saatlik bir görüşme yaptığını sosyal medya hesabından duyurmuştu.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi