Görenler 'Ne Oluyor' Diye Cep Telefonuna Sarıldı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı'nda (JÖAK) görevli 6 kadın astsubay, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden halatlarla botlara iniş yaptı. İstanbul Boğazı transit gemi geçişlerine kapatıldı. Vatandaşlar ve turistler etkinliği ilgiyle izledi. Bazı vatandaşlar o anları cep telefonuyla kaydetti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı'nda görevli 6 kadın astsubay, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden halatlarla botlara iniş gerçekleştirdi. İstanbul Boğazı transit gemi geçişlerine geçici bir süreliğine kapatıldığı bu etkinlikte kadın komandolar, köprüden halat yardımıyla iniş yaparken, çevredeki vatandaşlar ve turistler tarafından ilgiyle izlendi. Bu anları birçok kişi cep telefonlarıyla kaydetti. Kadın komandoların inişleri sonrasında botlarla Ortaköy Sahili'ne getirildi, burada karanfillerle karşılandılar.

kadinlar2.jpeg

Jandarma Üsteğmen Seher Cingöz, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 185. kuruluş yıldönümü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle gerçekleştirdikleri bu etkinliğin, Türk kadınının gücünü ve kararlılığını vurgulama amacına hizmet ettiğini belirtti. Kadın jandarma komandolar olarak görevlerini canlarının pahasına yerine getirdiklerini ifade etti.

kadinlar3.jpeg

Jandarma Astsubay Üstçavuş Duygu Erdem ise, etkinliğin kendisi için özel bir anlam taşıdığını çünkü bu faaliyetin ilk kez 2014'te şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Esma Çevik tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Kadın astsubay olmanın haklı gururunu yaşadığını ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını belirtti.

kadinlar1.jpeg

Program sonrasında konuşan Jandarma Üsteğmen Seher Cingöz, kadın komando olarak gerçekleştirdikleri inişi ve bot ekibiyle yaptıkları faaliyeti anlattı. Ayrıca, Türk kadınlarının gününü kutlayarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanımefendi ve şehit annelerinin yanı sıra, mücadelede asla yılmayan kahraman Türk kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.