Gökçek'ten down sendromlu çocukları aşağılayan sözler

Gökçek'ten down sendromlu çocukları aşağılayan sözler
Aksaray'da bir ilkokuldaki velilerin otizmli çocukları yuhalamasının ardından başka bir çirkin çıkış da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla ABB Başkanlığı görevinden istifa eden İbrahim Melih Gökçek'ten geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyecilik tarihinde bir ilki gerçekleştirdi ve “temel atmama” töreni yaptı. İmamoğlu, önceki yönetim tarafından projesi onaylanan ve ihale süreci tamamlanan Silahtarağa Arıtma Tesisi’nin “temel atmama” töreninde konuştu. İmamoğlu, tesisin iptal edilmesiyle 1 milyar 525 milyon TL’lik maddi yükün bertaraf edildiğini, inşaat alanı içerisindeki Eyüpsultan Belediyesi’ne ait spor tesisi, düğün salonu, İGDAŞ Genel Müdürlüğü’ne ait binanın yıkılmasının önüne geçildiğini belirtti.  

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevinden istifa eden İbrahim Melih Gökçek, İmamoğlu'nun 'Temel atmama' töreniyle ilgili bir tweet attı. Gökçek'in tweet'inde kullandığı ifade Aksaray'ta otizmli çocukları yuhalayan velileri hatırlattı. İmamoğlu için 'boş işlerle gündem olma çabasında' diyen Gökçek, sosyal medya hesabından şunları yazdı.

Yok... Yapacağı bir proje yok. İşi gücü şu; "Nasıl boş işlerle gündem olurum?"

Temel atmayacaksan atma... Ama temel atmama programı gerçekten çocukça...

Samimi söylüyorum. Bu konuda Down Sendromlu bir çocuğumuz senin yaptğını yapmaz...

 

Tweeti sildi

Erdoğan tarafından görevinden alınan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, imza attığı insanlık ayıbı üzerine gelen tepkiler sonrası tweetini sildi. Gökçek, tekrar attığı tweette " Yok... Yapacağı bir proje yok. İşi gücü şu; "Nasıl boş işlerle gündem olurum?" Temel atmayacaksan atma... Ama temel atmama programı gerçekten çocukca..." ifadelerini kendine has büyük harfli stiliyle kullandı.

screenshot-92.png

Etiketler :