Göçün buradan, Kanal İstanbul gelecek!

Göçün buradan, Kanal İstanbul gelecek!
Kanal İstanbul projesi ile evlerinden çıkartılmak istenen Şahintepeliler “Evlerimizi elimizden alan İmar planına karşı mahallemize sahip çıkıyoruz” diyerek bugün Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açtılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Çılgın Proje' olarak adlandırıldığı ve muhalefetin 'Talan Projesi' diyerek karşı çıktığı Kanal İstanbul Projesi'nde Şahintepeliler yerlerinden edilmek isteniyor. Duruma tepki gösteren ve evlerinden ayrılmak istemediklerini belirten Şahintepeliler, “Evlerimizi elimizden alan İmar planına karşı mahallemize sahip çıkıyoruz” diyerek bugün Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açtılar.

'Tapu transferi ile mahallemizden gönderiliyoruz'

Dava dilekçelerini vermeden önce bir basın açıklaması düzenleyen ve isteklerini dile getiren mahalleliler, “Yıllarca emek vererek inşa ettiğimiz, güzelleştirdiğimiz mahallemizden 'tapu transferi' adı altında gönderilmek istemiyoruz” dedi.

Mahalleli adına basın açıklamasını okuyan mahalle sakinlerinden Nagehan Kamçı, ”Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yıllarca imar sorununun çözülmesini isteyen mahalle sakinlerine son olarak 'evlerinizi bırakın Arnavutköy Hacımaşlı’ya gidin' demektedir. Başakşehir Belediyesi, bizlere müjde diyerek 2020 yılının sonunda imarınız çıktı açıklamasını yaptı. Ancak, tapularını almaya giden mahalleli tapulu arsalarında yüzde 40’a varan kesintiler yapıldığını öğrendi. Belediyenin pandemiyi fırsat bilerek sessiz sedasız tapulara işlediği bu düzenlemeden halk haberdar edilmedi. Bu hak gasbı yetmezmiş gibi Ocak 2022’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; mahallelinin taşınmazını (arsasını), 'hukuk dışı' bir yöntemle 30 kilometre ötede, Arnavutköy’de bulunan Hacımaşlı’ya taşıdı” ifadelerini kullandı.

adsiz-tasarim-2022-04-14t142815-707.png

'Evlerimiz 30 kilometre uzağa sürgün edildi'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Mahalle sakinlerini evlerinin, arazilerinin 30 kilometre uzağa, başka bir ilçenin sınırlarının içerisine sürgün etmek hiçbir imar uygulamasında yoktur; bu bütünüyle hukuksuzluktur ve hiçbir mantıklı açıklaması da yoktur. Bizlere buradan kanal geçiyor, mecburen gitmek zorundasınız denilmekte, fakat aynı güzergahta “kuru gıda hali” yapıldı ve yol çalışmaları yapılmakta. Yine aynı bölgede gözü dönmüş Katarlı emlak zenginleri, müteahhitler konut reklamları yapmakta

'Mahallemizi biz inşa ettik, asla vazgeçmeyeceğiz'

Bizler yıllarca elektriği, suyu, doğalgazı, yolu olmayan, yok sayılan Şahintepe halkıyız. İşçi ve emekçilerin yoğunlukta olduğu mahallemizde birçok şeyi kendi imkanlarımızla yaptık. Tabiri caizse geldiğimizde buralar tarlaydı. Önce evlerimizi yaptık, vergilerimizi verdik. Çocuklarımız okula; bizler ise işimize çamurlu yollardan gittik. Mahallemizi, biz inşa ettik. Bugün bizi “arsadan” ibaret görenlere sesleniyoruz biz buradayız. Bin bir emekle inşa ettiğimiz mahallemizi, komşuluklarımızı, dostluklarımızı, evlerimizi yok sayamazsınız"

Dava dilekçelerini verdiler

Basın açıklamasının ardından mahalle sakinleri dava dilekçelerini bölge idare mahkemesine verdi. ‘Mahalleme dokunma’ diyen Şahintepe halkı mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini ifade etti.