Göç Kontrolden Çıktı! 'Verilere Göre 400 Bin Sığınmacı Gitseydi Haberimiz Olurdu'

İYİ Parti Güvenlik ve Göç Politikaları Başkanı Cenk Özatıcı, Türkiye'nin hızla artan göç problemini Gözde Şeker'in sunduğu Kırmızı Çizgi programında değerlendirdi.

Türkiye'nin mülteci kampı haline geldiğini belirten Özatıcı, göç verilerinin net bir rakam olmadığını ifade ederek, bunun ne Cumhurbaşkanının ne de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın bilebileceği bir rakam olduğunu vurguladı.

Göç İdaresi'nde belirtilen göçmen sayısının net bir rakam olmadığını şu sözlerle açıkladı:

"Şu anda Göç İdaresi'nin resmi sayfasında 3,1 milyon Suriyeli sığınmacı görünüyor, ben sürekli takip ediyorum. 6 ay önce 3.5 milyon Suriyeli sığınmacı vardı. İki ihtimal var: Ya 3-4 ay öncesinde 400 bin Suriyeli sığınmacılar kitleler halinde Türkiye'den Suriye'ye geri döndüler. Böyle bir şey olmadığını biliyoruz, illa ki bunu duyardık, görürdük. Ya da hükümet Suriyelilere kitleler halinde vatandaşlık dağıttığı için artık onlar geçici koruma statüsünde görünmüyorlar, dolayısıyla o listede de yoklar ve 3.1 milyon olarak sığınmacı sayısının düşmüş halini görüyoruz."

e06e9f24-91ba-4d0d-b5d6-3a58aba192c5.jpg

Kayıtlı ve kayıt dışı sığınmacıların yoğunluğunun birçok ülkenin nüfusundan daha fazla olduğuna dikkat çeken Özatıcı, şu ifadeleri kullandı:

''Gerçekçi bir tablo ortaya koyalım. Şu an Türkiye'de kayıtlı, kayıt dışı toplam 5 milyonun üzerinde Suriyeli sığınmacı var, siz bu sayının üzerine bir de Afganistan'dan, Pakistan'dan, Irak'tan, İran'dan, Afrika'dan gelen mültecileri de eklediğinizde 10 milyonu aşan sığınmacı ve kaçağın olduğunu görüyoruz. Türkiye şu anda 97 ülkenin nüfusundan daha fazla sığınmacı nüfusunu içinde barındırıyor ve besliyor.''

Kaynak:halktv.com.tr