Göç İdaresi'nden "Afganlara Kolay Vize" Açıklaması

Göç İdaresi'nden "Afganlara Kolay Vize" Açıklaması
Sosyal medyada çıkan 'Afganlara kolay vize' iddialarına Göç İdaresi'nden yanıt geldi. Sosyal medyadan yapılan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Afganistan'a gerçekleştirilen ziyaretin ardından soysal medya ve basında çıkan 'Afganlara kolay vize verilecek' iddialarına sosyal medyadan yanıt verdi.

"AFGANLARIN GERİ DÖNÜŞ SÜREÇLERİ ELE ALINDI"

Açıklamada, "Türkiye'nin düzensiz göçle mücadelesi kapsamında, Göç İdaresi Başkanlığı heyetinin Afganistan’a gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin gerçek dışı iddialar hakkında açıklama yapma ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Düzensiz göçle mücadelenin kesintisiz bir şekilde yürütülmesi ve düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri dönüşlerinin sağlanabilmesi için kaynak ülkelerle ikili temaslarda bulunulması gerekmektedir. Afganistan’a bu çerçevede gerçekleştirilen ziyaret kapsamında yapılan görüşmelerde, düzensiz göçle mücadelede kararlılığımız vurgulanmış ve ülkemizde düzensiz göçmen konumunda bulunan Afganistan vatandaşlarının geri dönüş süreçleri ele alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

"İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR"

Düzensiz göçle mücadele edeceklerinin bir kez daha vurgulandığı açıklamada, "Ülkemiz, Afganistan geçici hükümetini resmi olarak tanımadığı için bu tür toplantılarda bayrağımız konmamaktadır. Bahse konu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

59084.jpg

Kaynak:DHA