Gizli İsviçre hesapları sızdırıldı... Türkiye'den 3105 hesap açılmış

Gizli İsviçre hesapları sızdırıldı... Türkiye'den 3105 hesap açılmış
İsviçre'de dünyanın en büyük ikinci bankasındaki hesaplar ortaya döküldü... Türkiye'den 3105 kişiye ait hesaplardaki para 3,48 milyar dolar.İsviçre bankalarındaki gizli hesap bilgileri internete sızdı. Aralarında Türkiye'nin...

İsviçre'de dünyanın en büyük ikinci bankasındaki hesaplar ortaya döküldü... Türkiye'den 3105 kişiye ait hesaplardaki para 3,48 milyar dolar.

İsviçre bankalarındaki gizli hesap bilgileri internete sızdı. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülkenin İsviçre'deki HSBC bankasına ait bilgileri, "SwissLeaks" adıyla internete sızdırıldı.

MİT eski yöneticisi Kaşif Kozinoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsviçre'deki 8 gizli hesapta 800 milyon doları olduğu ileri sürmüştü.

Ayrıca Cumhurbaşkanı’nın oğlu Burak Erdoğan, aralık ayında Safran-1’i, 1 milyon 100 bin dolara satmıştı. Geçen süre içinde Burak Erdoğan, oluşan kur farkından 190 bin lira kazandı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2014 yılında da Merkez Bankası’na faizleri indirmesi yönünde baskı yapıyordu. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve sonrasında bu konuya biraz ara verdi ama şimdilerde faiz konusu tekrar gündeme geldi.

BU İŞ BÖYLE YÜRÜMEZ

Erdoğan, 16 Ocak’ta, Merkez Bankası’na yüklenmeye başladı: “Merkez Bankası hâlâ olduğu yerde duruyor. Düşürmüyor. Ey Merkez Bankası daha neyi bekliyorsun? Kendileriyle konuşacağım. Bu iş böyle yürümez” dedi.

ERDOĞAN KONUŞTUKÇA

DOLAR FIRLADI

Açıklamadan bir gün önce yani 15 Ocak’ta dolar 2.2844 liraydı. 5 Şubat’ta dolar 2.4485 liradan günü kapattı. Yani Erdoğan konuştukça “dolar 20 günde, yüzde 7.2 değer kazandı”.

DOLAR KAZANDIRDI

Dolar arttıkça elinde dolar olan kazanıyor. Kazananlar arasında Erdoğan Ailesi de var.

Cumhurbaşkanı’nın oğlu Ahmet Burak Erdoğan, Safran-1 isimli meşhur “gemiciği Aralık 2014 başında 1 milyon 100 bin dolara satmıştı”.

8 Aralık itibarıyla dolar ise 2.2768 liraydı. Yani Burak Erdoğan’ın gemisi, sattıktan sonra “yaklaşık 190 bin lira kazandırdı”.

Kazanan sadece Burak Erdoğan değil. Cumhurbaşkanı seçim döneminde mal varlığını açıkladığında nakit 200 bin dolar, 4 milyon 404 bin lira beyan etmişti.

Erdoğan’ın doları o günden bugüne “65 bin lira” arttı. Hatta Cumhurbaşkanı elindeki nakit TL ile dolara yatırım yaptıysa kazancı 1,5 milyon lira civarında…

Etiketler :