Generalin Makam Aracıyla İnsan Kaçakçılığı! Bakanlık Doğruladı: Çürük Yumurta

Generalin Makam Aracıyla İnsan Kaçakçılığı! Bakanlık Doğruladı: Çürük Yumurta
Milli Savunma Bakanlığı, ‘generalin makam aracıyla insan kaçakçılığı’nı doğruladı. Milli Savunma Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Tuğgeneral Esat Mahmut Yılmaz, "Çürük yumurtalar ayıklanıyor" dedi.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Suriye sınırında üst düzey bir askerin makam aracıyla insan kaçakçılığı yapıldığı iddialarına yanıt verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Suriye'de görevli bir Tugay Komutanı'nın makam aracıyla Emir Astsubayı ve koruma personeli tarafından eylemin gerçekleştirildiği hususu tarafımızdan tespit edilmiş ve savcılığa bildirilmiştir" denildi.

Açıklamada, "Olaya karışan kişiler tutuklanmışlardır. Sözleşmeli personelin sözleşmeleri fesih edilmiş, diğer personel yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Birlik komutanı Tuğgeneral emekliliğe sevk edilmiştir. Söz konusu olayda sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yeri değiştirilmiştir" ifadeleri yer aldı

Milli Savunma Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Tuğgeneral Yılmaz, olayı Meclis'te doğrulayarak “Çürük yumurtalar ayıklanıyor, sınır bizim için namustur” dedi.

ÜÇ KİŞİ TUTUKLANDI

Yılmaz TBMM Dışişleri Komisyonundaki görüşmeler sırasında CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in bu konudaki sorusunu cevapladı ve “Üç kişi tutuklandı, sözleşmelilerin sözleşmeleri feshedildi. Yüksek disiplin kuruluna sevk edilenler de var. Olayın içinde olmasalar da sorumluluğu bulunanlar belirlendi. Çürük elmalar çıkıyor, bizim için sınır namustur’’ dedi.

CHP’li Çakırözer ise ’’Bu tür kaç vaka tespit edildi, kaçı soruşturma aşamasında, kaçı sonuçlandı? Ne ceza verildi? Bazen gizlemek, sanki bir sorun yokmuş gibi davranmak olayın yani istismarın sürmesine yol açabilir’’ açıklaması yaptı.

Tuğgeneral Yılmaz ise şu cevabı verdi:

“Bütün disiplinsizlik olaylarında adli, idari işlemler derhâl başlatılıyor. Benzer olayların önlenmesine yönelik alınabilecek tedbirler de belirleniyor. Adli makamlar adli soruşturmayı, idari makamlar idari soruşturmayı yürütüyor. Bu sadece o sınır bölgesinde değil, tüm sınırlarımızda benzer olayın meydana gelmesini engelleyecek tedbirler de alıyoruz. Çürük elmalar hakkında da derhâl gerekli işlem yapılıyor.”

BARIŞ TERKOĞLU YAZMIŞTI

Konuyu gündeme getiren Halk Tv programcısı, Cumhuriyet'teki köşesinde olayı şöyle duyurmuştu:

Terkoğlu, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Hani madem bunca koruma var da bu sınır nasıl geçiliyor diyoruz ya...
Suriye’den Türkiye’ye yönelik insan kaçakçılığındaki büyük şüphe yetkilileri bile şaşırtmış. Zira kaçakçılık, Suriye’deki operasyon bölgesinde görevli bir tuğgeneralin makam aracıyla yapılıyormuş. Güvenlik görevlileri normalde durdurulmayan, aranmayan araca savcılık izniyle operasyon yapmış. Para karşılığı Suriyelileri sınırdan geçiren askerleri kıskıvrak yakalamış.”

Etiketler :